Nieuws - meest recent

Nog tot het einde van de heraanleg van de Noorderlaan kan je 30 minuten gratis parkeren op de B-parking achter het station. Dit moet de parkeerdruk in de Boulezlaan verminderen. Wie iemand komt afzetten of ophalen aan het station kan nu immers een half uur gratis op de stationsparking terecht.

Door de werken in de Noorderlaan is er veel overlast in de Boulezlaan van bestuurders die een pendelaar komen oppikken. Om dit probleem op te lossen heeft B-parking tijdelijk ingesteld dat iedereen 30 minuten gratis kan parkeren op de stationsparking. Ze afficheren dit ook ter plaatse.

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgisch spoorwegnet, installeert in de komende tijd nieuwe veiligheidssystemen langs de spoorlijn 75 (Gent–Kortrijk) tussen Deinze en Waregem en in beide stations. De voorbereidingen zijn al bezig, de eigenlijke werken gebeuren met een mobiele werf.

Occasionele Politieverordeningen Schepencollege 08/02/18

feb
26

Van de zitting van 26 februari om 19.00u. in de vergaderzaal van het OCMW op de 5de verdieping van De Meers.

Hieronder vind je de dossiers die op het Schepencollege van 15 februari 2018 goedgekeurd werden.

Voor dossiers die analoog werden ingediend:
De stedenbouwkundige vergunningen worden steeds per aangetekende zending aan de bouwheer overgemaakt in de week volgend op het betreffende Schepencollege. Bij de vergunning vind je een bekendmaking op A3-papier.

mrt
14

Dat je één neus, twee handen en tien tenen hebt wist je al. Maar wist je ook dat je uit zo'n 206 botten, 86 miljard hersencellen en zo'n 20 biljoen andere cellen bestaat? En dat je daarbij ook nog eens biljoenen bacteriën in en op je lijf hebt die je gezond en fit houden?
Hoe werkt je brein, welke stoffen bepalen je humeur, hoe zien je cellen eruit? Hoe word je sterk en gespierd, hoe kan je een vliegtuig opeten en wat is de beste houding op het toilet?

mrt
10

Breng je knutsel- en kunstwerken tot leven met licht, geluid en beweging. Er zijn heel wat mogelijkheden door de combinatie van elektronica, recyclagemateriaal en creativiteit.
Experimenteer met schakelborden, elektronische circuits, LED’s en DC-motors en veel meer.

Deze workshop kadert in de jeugdboekenmaand 2018. Dit jaar staat wetenschap en techniek centraal.
Vragen. Nieuwsgierig zijn. Willen weten. Zoeken. Iets proberen. Uitvinden. Ontwerpen. Mislukken. Opnieuw proberen. Eureka!

feb
22

Op donderdag 22 en vrijdag 23 februari is er voor de laatstejaars van het secundair onderwijs de 100 dagen-viering. Om alles in goed banen te leiden, werden er een aantal maatregelen genomen.

feb
22

Ben je op zoek naar een job of vakantiewerk in de zorgsector? Op de ZORGJOBBEURS in Aleydis Waregem (Vijfseweg 2) kan je kennis maken met ons. Je vindt er informatie over werken in het woonzorgcentrum De Meers. Je kan er uiteraard terecht voor zorgberoepen (verpleegkundige, zorgkundige), maar ook voor functie's in het onderhoud, logistiek of keuken. Spring gerust eens binnen.

Op maandag 26 februari start aannemer Stadsbader in opdracht van het Agentschap Wegen en verkeer met de tweede fase van het aanbrengen van de geluidsarme asfalt op de Expresweg (N382). De werken vinden plaats op de rijrichting E17 tussen de Renthuisstraat en de Jozef Duthoystraat/Desselgemseweg. Tijdens de werken gelden er verkeersmaatregelen. De planning is dat de werken eind maart klaar zijn.