Vernieuwde Visvijvers helemaal klaar

Gepubliceerd op Dinsdag 09 juli 2024

In Desselgem zijn de vernieuwde Visvijvers officieel geopend. De Visvijvers vormden altijd al een uniek stukje natuur maar werden door ingrijpende werken nieuw leven ingeblazen. Dankzij nieuwe paden, boomgaarden, een mountainbikeroute en horecazaak Tegare vormen de Visvijvers nu een prachtige ontmoetingsplek voor jong en oud. De totale vernieuwing kostte ruim 800 000 euro.

Verstevigde oevers

De oevers van de Visvijvers werden grondig aangepakt. Er werden breukstenen gelegd om afkalving van de oevers in de toekomst te voorkomen. De oever voor de vissers werd afgevlakt en er werd nieuw gras ingezaaid. 

Ook voor mountainbikers en genieters 

Daarnaast is er voor mountainbikers een speciale route voorzien. Als je na de ontdekking van al dat moois wil nagenieten, dan kan je terecht in de nieuwe horecazaak Tegare die uitkijkt over de volledige site. Tegare kwam er in de plaats van het vroegere visserscafé en focust op mensen samenbrengen in een eigentijds interieur en met een smakelijke menukaart. 

Nieuw speelplein in prachtig groen kader

Ook de kinderen kunnen zich er helemaal uitleven op het gloednieuwe speelplein vlakbij de horecazaak. Zo kunnen kinderen onbezorgd fladderen tussen het terras en de speelzone en kunnen ouders gemakkelijk een oogje in het zeil houden. Op het speelplein kunnen de kleinsten voluit klimmen, schommelen, draaien en veren. 

De Visvijvers zijn te bereiken via de Schoendalestraat of de Gentseweg, via het straatje tussen huisnummers 161 en 203. Op beide plaatsen is er bovendien parking. 

Visvijvers
Visvijvers