Waregem middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Gepubliceerd op Dinsdag 03 januari 2023
20 mei 2023

Tijdens de 1000 km voor Kom op tegen Kanker is Waregem een van de vier middagsteden. Op zaterdag 20 mei, dag drie van het vierdaagse fietsevenement, ontvangt de stad de pelotons met open armen.

Kom op tegen Kanker middagsteden

 

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker wordt gereden van donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei. Het hemelvaartweekend is al enkele jaren het weekend waarop enkele duizenden dapperen fietsen ten voordele van de strijd tegen kanker. Elk deelnemend team zamelt in aanloop naar het evenement minstens 5500 euro in voor kankeronderzoek.

De 1000 km wordt onderverdeeld in acht ritten van 125 km. Elke dag een lus van 250 km. Elke ochtend fietsen de pelotons vanuit Mechelen naar een middagstad en in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen.

Op zaterdag 20 mei fietsen de pelotons zo naar middagstad Waregem. Daar genieten ze van een lekkere maaltijd. Voor de supporters is er heel wat randanimatie voorzien. Zowel Kom op tegen Kanker als het Waregemse stadsbestuur zijn erg blij met de samenwerking.

De komende maanden werken de stad Waregem en Kom op tegen Kanker nauw samen aan het parcours, de eventlocatie, de beleving, de vrijwilligerswerving en de veiligheid. Zodat Waregem de pelotons op zaterdag 20 mei vol sfeer en gezelligheid kan ontvangen.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT
Vrijwilligers zijn even onmisbaar als de fietser zelf. Het registreren van fietsers, de bagagestand bewaken, de catering bemannen, drank uitdelen, de eetzaal voorbereiden en opruimen… Het zijn slechts enkele van de vele taken waarmee vrijwilligers een steentje kunnen bijdragen. Want door te helpen op het evenement zorgen zij er mee voor dat er zoveel mogelijk geld naar kankeronderzoek gaat.  
Maak mee het verschil en schrijf je via dit formulier meteen in als vrijwilliger in Waregem.

SUPPORTERSMATERIAAL VOOR SCHOLEN
Wil je met jouw klas komen supporteren op zaterdag 20 mei? Dan kan je supportersmateriaal bestellen bij de stad, zodat we een indrukwekkende en kleurrijke erehaag kunnen vormen. Versier je eigen hoed en kom met je klas of schoolvriendjes mooi uitgedost naar de hippodroom! 
Bestellen doe je via dit formulier.