Waregem neemt deel aan nationale test BE-Alert

Gepubliceerd op donderdag 01 september 2022
06 oktober 2022
Nationale test Be-Alert

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze stad over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 6 oktober zullen we dit systeem testen, net zoals 210 andere steden en gemeenten in België.  Inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via sms, telefoon of e-mail, een testbericht ontvangen.

Door BE-Alert te testen, kan onze stad de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is bovendien de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven, om dit te doen op de website www.be-alert.be.

Registreer je

Om een bericht te ontvangen van BE-Alert moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Schrijf je vandaag nog in, dan kan je meetesten op 6 oktober.

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen.

Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie).

Dit doe je in slechts enkele stappen:

  • Surf naar www.be-alert.be
  • Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie
  • Vul je gegevens aan
  • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’

Het is goed mogelijk dat je op 6 oktober twee BE-Alertberichten op je telefoon ontvangt: een van de stad en een van de provincie. De provinciegouverneur laat omstreeks 13.00u. ook een bericht versturen naar alle burgers die zich op dat moment in onze provincie bevinden.  Dat betekent dat ook wie niet geregistreerd is bij BE-Alert, een bericht zal krijgen.