Wegenwerken Zuiderlaan - fase 2

Op maandag 9 september start de aannemer met fase 2 van de wegenwerken in de Zuiderlaan. Tijdens deze fase legt de aannemer een rotonde aan op het kruispunt van de Zuiderlaan met de Meersstraat. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk op het kruispunt.

Personenwagens en bestelwagens

Met gewone personenwagens en bestelwagens (< 3,5 ton) is de Meersstraat bereikbaar via de Stormestraat en de noordelijk gelegen weg tussen de Stormestraat en Meerstraat. Terug wegrijden kan via de zuidelijk gelegen weg tussen de Stormestraat en Meersstraat (Kwaestraatje). Daar wordt het eenrichtingsverkeer tijdelijk omgekeerd.

Waregem Expo, de parking ervoor en het Regenboogstadion zijn enkel bereikbaar vanaf de Verbindingsweg!

Vrachtwagens

Vrachtwagens > 3,5 ton kunnen de Meersstraat enkel bereiken buiten de werkuren van de aannemer. Dit is tussen 16.00u. en 8.00u.  via een tijdelijke werfweg door de werfzone in de Zuiderlaan, komende van de Verbindingsweg. De werfweg dient zowel voor het inrijden als voor het wegrijden.

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone best vermijden via de voetweg rond de stadionvijvers.  Wie vanuit de richting Westerlaan, Lebbestraat of Duthoystraat komt, volgt ook de omleiding door de Stormestraat.

Parking Expo is te voet bereikbaar via een tijdelijke voetgangersdoorsteek door de werfzone in het midden tussen de Meersstraat en de Verbindingsweg.

 

Werfzone en omleidingen.