Wegenwerken Zuiderlaan - laatste fase

Gepubliceerd op Maandag 13 januari
20 januari 202031 maart 2020

UPDATE 31 MAART: door de Corona-maatregelen kan de aannemer maar beperkt verder werken. de veiligheid van zijn werknemers primeert.  Sommige materialen kan men niet leveren op de werf. Een definitieve einddatum van de werken is nog niet gekend.

Sinds 20 januari is het kruispunt van de Zuiderlaan met de Meersstraat terug open voor het verkeer. Via de nieuwe rotonde kan je er zowel de Meersstraat als (de parking van) Waregem Expo bereiken en verlaten. Meteen startte ook de laatste fase van dit project: de weg- en rioleringswerken tussen de Verbindingsweg en de Meersstraat. Het vermoedelijke einde van de werken is gepland op 31 maart.

Fietsers en voetgangers

Fietsers gebruiken voorlopig ook het rondpunt, samen met het gemotoriseerd verkeer. Er komt op het einde van de werken wel nog een afgescheiden fietspad langs de rotonde. Voetgangers die van/naar de parking Waregem Expo gaan, mogen niet op de rotonde wandelen. Zij moeten de werfweg gebruiken.

Vanaf 20 januari tot einde van de werken

  • Omleiding: geen doorgaand verkeer mogelijk in de Zuiderlaan tussen de Meersstraat en de Verbindingsweg. Er is een omleiding in beide rijrichtingen via de Verbindingsweg, Expresweg en Henri Lebbestraat.
  • Werfzone en omleiding op plan: bekijk het hier
  • Actuele informatie over de stand van zaken vind je op de website van Aquafin 

Bereikbaarheid (parkings) Expo, oefenterreinen, atletiek en Regenboogstadion
De parking aan Waregem Expo is enkel bereikbaar vanaf de Henri Lebbestraat. De inrit van de parking is tijdens de werken ook de enige uitrit. Wie aan het Regenboogstadion moet zijn, parkeert ook het best op parking Expo. Door private bouwwerken zijn er geen vrije parkeerplaatsen meer op de parking aan het Regenboogstadion.

rondpunt Meersstraat - Zuiderlaan