Werken voor aanleg geluidsberm langs E17 gestart

Gepubliceerd op Dinsdag 03 mei 2022

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte met de aanleg van een geluidswerende grondberm langs de E17, tussen de Galgestraat en de Wortegemseweg. Stad Waregem financiert mee het project en zorgt zo mee voor minder geluidsoverlast voor de bewoners.

De opmaak en de goedkeuring van de studies nam meer tijd in beslag dan ingeschat, maar sinds februari 2021 voerde de aannemer een aantal voorbereidende werken uit. Nu werd dus gestart met de effectieve aanleg. De grondberm zal 5 meter hoog zijn, ten opzichte van de E17, en ongeveer 600 meter lang.

Omleidingen

Om de grondberm aan te leggen, wordt de Galgewegel tussen het kruispunt met de Wortegemseweg en de Groendreef afgesloten voor alle verkeer. Fietsers volgen een lokale omleiding. Het werfverkeer zal naar de werfzone rijden via de Wortegemseweg en de Galgewegel. Daar geldt een snelheidsbeperking van 30 km/uur. De toegang tot de enige woning blijft wel verzekerd voor de bewoners.

Op de E17 richting Kortrijk wordt de pechstrook ingenomen. Dat heeft echter geen impact op de werken aan het op- en afrittencomplex Waregem, waar De Vlecht wordt aangelegd.

Onder voorbehoud van goed weer duren de werken tot eind oktober.

De laatste informatie over de werken vind je op www.wegenenverkeer.be/waregem.

geluidsberm langs E17