Westerlaan - Noorderlaan - start voorlaatste fase

sep
03

In de week van 3 september start de voorlaatste fase van het project Westerlaan - Noorderlaan. Vooral rond het kruispunt Zeswegen heeft dit gevolgen voor de bereikbaarheid. Deze fase duurt ongeveer 2,5 maanden.

Kruispunt Noorderlaan-Westerlaan

Op maandag 3 september om 7.00u. gaat het kruispunt van de Westerlaan met de Noorderlaan open voor het verkeer. Vanaf dan is er terug tweerichtingsverkeer tussen de Noorderlaan en de Weversstraat. De aannemer werkt dan verder in de Westerlaan.

Kruispunt Zeswegen

Op woensdag 5 september om 7.00u. gaat het kruispunt Zeswegen dicht. Alle zijstraten worden afgesloten ter hoogte van het kruispunt. De aannemer voorziet volgende omleidingen:

  • Doorgaand verkeer volgt de Oosterlaan en Zuiderlaan.
  • Vanuit de Roger Vansteenbruggestraat richting centrum: via Noorderlaan en Olmstraat.
  • Vanuit de Westerlaan richting centrum: via de Vennestraat, Processiestraat en Olmstraat.

Deze fase van de werken duurt ongeveer 2,5 maanden.

Omleidingen

  • Hier vind je het plan met de werfzone en de omleidingen.
  • Wie normaal met de fiets of te voet langs dit kruispunt moet, is het best af via de Weversstraat. Van daaruit is het mogelijk om de Zeswegenstraat, Broekstraat, Toekomststraat of verder… te bereiken.

Lijnbussen vanaf 3 september

  • De Lijn Oost-Vlaanderen: lijnen 58 (Oudenaarde-Waregem) en 59 (Kruishoutem-Waregem) stoppen niet meer aan de haltes RMS (Jozef Duthoystraat), VTI (Broekstraat) en Koninklijk Atheneum (Westerlaan). De vervanghalte is de nieuwe bushalte aan de kluifrotonde.
  • De Lijn West-Vlaanderen: lijnen 71 (Kortrijk-Deerlijk-Waregem), 75 (Kortrijk-Deinze), 81 (Ingelmunster-Anzegem) en 85 (Spiere-Anzegem-Waregem) stoppen niet meer aan de haltes RMS (Jozef Duthoystraat), VTI (Broekstraat) en Koninklijk Atheneum (Westerlaan). De vervanghalte is de nieuwe bushalte aan de kluifrotonde. Ook de belbus kan tijdelijk niet meer stoppen aan het Koninklijk Atheneum.

Zie ook

Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 12 76
Nu gesloten
Alles weergeven
Created at: 29/08/2018