Winterwoordennacht

25 januari 2020
collage wwn2020

Winterwoordennacht, een winters klankenfestival

Niemand minder dan Bart Moeyaert is te gast op Winterwoordennacht. Hij won tal van literaire prijzen in Vlaanderen en Nederland waaronder de Boekenleeuw, De Zilveren Griffel en de Gouden Uil. Dit jaar kwam de kerst op de taart: de Astrid Lindgren Memorial Award ofwel de Nobelprijs voor Jeugdliteratuur. 
Saskia De coster schuwt geen pittige verhalen en houdt van de rock-‘n-roll kant van de literatuur. Twee toptitels van haar zijn Wij en ik (2013) en het voor velen herkenbare Nachtouders (2019). 
Stefan Hertmans (auteur met een omvangrijk palmares) brengt broer en jazz-muzikant Peter Hertmans mee voor een intieme mix tussen muziek en tekst. In 2019 kreeg Stefan Hertmans de prestigieuze Constantijn Huygensprijs, een bekroning voor zijn hele oeuvre. Wie vaak De Morgen leest, kent columniste Julie Cafmeyer. Naast columns is ze theatermaakster en schrijfster en houdt ze van wrange humor en vermakelijke tragiek. 

Absynthe Minded sluit Winterwoordennacht in duo af met een akoestisch concert in de schouwburg. Bert Ostyn brengt enkele hoogtepunten uit hun uitgebreide oeuvre in een akoestische en intieme set. Gegarandeerd kippenvelmomenten! 
Uberdope is ongetwijfeld één van de vaandeldragers binnen de Belgische hiphopscene. Het drietal bracht een nieuwe opwindende plaat uit en liet zich begeleiden door de Waregemse Compact Disk Dummies.
The Milk Factory kent zijn basis in de Gentse jazzscene. Ze gaan terug naar de essentie: melodieën, hechte interactie, consistente sferen en songs. 

Een illustrator kon niet ontbreken in dit literair festival. Penelope Deltour slaat aan het tekenen met teksten van de auteurs en tovert de meest fantasierijke illustraties op papier. 

Praktisch 
Zaterdag 25 januari 2020 om 19.30u. stipt
Startlocatie: CC De Schakel 

Tickets: €15  (€11 (-26 jaar))
Tickets en programma via http://winterwoordennacht.waregem.be/ 

WinterWoordenNacht is een niet te onderschatten samenwerking van Cultuurdienst, cc De Schakel en  bibliotheek Waregem.