Zonder is gezonder, zet pesticiden buitenspel

Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kan gevaar opleveren voor de gezondheid van mens en dier. En soms kunnen die pesticiden nog lang nawerken. Er bestaan heel wat alternatieven waarmee je de natuur respecteert en in de eerste plaats je eigen gezondheid. Want zonder is gezonder.

1. Hoe doe ik het zelf (infoavond)

Imog organiseert in het kader van deze campagne een infoavond rond pesticidenvrij tuinieren. Een Vlaco lesgever geeft je tal van praktische tips: hoe hou ik mijn oprit/terras onkruidvrij zonder te spuiten? Hoe kan ik insecten de baas zonder de natuur te schaden? De infoavond vindt twee keer plaats: op maandag 16 april om 20.00u. in Kortrijk (dakcafé - stadhuis) en op woensdag 18 april om 20.00u. in Waregem (raadzaal - stadhuis). Deze avond is gratis, maar reserveren is verplicht via communicatie@imog.be. Vermeld duidelijk je naam, het aantal personen en de datum.

2. Breng je pesticiden binnen

Op zaterdag 21 april kan iedereen zijn (restjes) pesticiden binnenbrengen aan de KGA-stand op het recyclagepark. Als beloning krijg je een voegenborstel.

3. Een beetje geduld

Sinds 2015 zijn gemeenten verplicht om pesticidenvrij te werken. Om de stad zo proper mogelijk te houden heeft de groendienst een programma uitgewerkt met alternatieve bestrijdingsmethodes. Ze passen deze technieken toe in de groenzones, langs de straatgoten, op de begraafplaatsen… Het gebruik van alternatieven vraagt wel wat meer werk. Wij vragen dan ook wat geduld als er ‘ongewenst’ groen in je nabijheid staat.

Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 12 80
Nu gesloten
Meer
Alles weergeven
Created at: 20/03/2018