Zuiderlaan opnieuw open vanaf 18 mei

Gepubliceerd op Woensdag 06 mei

Waar iedereen al lang naar uitkijkt, is eindelijk bijna zover. Vanaf maandag 18 mei gaat de Zuiderlaan tussen de Lebbestraat en de Verbindingsweg terug open voor alle verkeer. Er moeten dan nog wel enkele laatste werken gebeuren, maar die kunnen voltooid worden zonder grote hinder.

Donderdag 7 en vrijdag 8 mei

Op 7 en 8 mei asfalteert de aannemer de aanrijstroken van het rondpunt aan de Meersstraat. Er is daar dan geen verkeer mogelijk. De Meersstraat is enkel bereikbaar via de Stormestraat. Wegrijden kan enkel via 't Kwaestraatje terug naar de Stormestraat. De openbare parking aan Waregem Expo is die 2 dagen niet bereikbaar. Langparkeerders kunnen die dagen hun wagen gratis parkeren binnen de zones kortparkeren in het centrum. Vanaf zaterdagmorgen 9 mei gaat het rondpunt opnieuw (en definitief) open.

Week van 11 mei

De Zuiderlaan tussen de Waregem Expo en het Regenboogstadion krijgt zijn asfaltlaag op maandag 11 mei. In diezelfde week volgen nog de belijning, de signalisatie en klinkerwerken. Vanaf maandag 18 mei gaat de hele werfzone terug open voor alle verkeer. De werken zijn dan nog niet helemaal afgerond, maar de resterende afkoppelingen, groenaanplant en installatie van camera’s kunnen gebeuren met beperkte hinder.