Red de stoep

Met de actie Red de stoep willen de stad Waregem en Mobiel 21 vzw meer aandacht vragen voor voetgangers. Voor personen met een handicap, ouderen en ouders met kinderwagens kan de stoep een heus hindernissenparcours vormen.

Wil jij ook een veilige stoep voor iedereen?

Red dan mee de stoep van verkeerd geparkeerde fietsen en andere dingen die in de weg staan.

Wat kan jij doen?

  • Zet je fiets in een parking voor fietsen. Is daar geen plaats meer? Zet je fiets niet in dikke rijen tegen de gevel. Hou zeker 1 meter van de stoep vrij voor voetgangers.
  • Parkeer je auto of motor niet op de stoep, het fietspad of op plaatsen om over te steken. Dat is voor iedereen veiliger.
  • Zet je vuilniszak of -bak niet hinderlijk op de stoep.
  • Hou de speciale tegels voor blinden en slechtzienden vrij. Tegels met noppen waarschuwen voor een plaats om over te steken of voor een trap. Een rubberen tegel geeft aan dat er een bushalte of de ingang van een gebouw is.

 

Concrete acties

Tijdens de zaterdagmarkt van 2 juni 2012 worden flyers uitgedeeld aan de marktbezoekers, met een overzicht van de meer dan 800 fietsparkeerplaatsen in het centrum van Waregem.  Fietsters worden aangemaand om zo veel mogelijk deze fietsparkeerplaatsen te gebruiken.  Er wordt ook gevraagd aan fietsers om steeds minstens 1 meter vrij te houden op het voetpad, wanneer ze hun fiets op het voetpad plaatsen.  Via deze link kan je kennismaken met de flyer.

Tijdens dit weekend wordt ook de 'bierkaartjes'-actie gelanceerd in de horecazaken van de markt.  Op een bierkaartje wordt aan uitbaters en bezoekers van terrassen gevraagd om eveneens steeds voldoende ruimte vrij te houden op de stoepen.