Rioleringswerken Vichtseweg - Waregemstraat - Delfien Vanhautestraat

Gepubliceerd op Woensdag 19 oktober 2022
24 oktober 202201 maart 2024

Riopact en Aquafin starten op 24 oktober met het aanleggen van een nieuwe gescheiden riolering in de Vichtseweg, Waregemstraat (Vichte) en Delfien Vanhauttestraat (Vichte). Samen met de provincie West-Vlaanderen zal meteen ook de weg heraangelegd worden en worden betere fietspaden voorzien. De werken zullen tot in 2024 duren.

Plannen

Riopact en Aquafin zullen het afvalwater uit de Vichtseweg, de Waregemstraat en de Delfien Vanhautestraat aansluiten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Waregem. Tot vandaag wordt het afvalwater nog geloosd in de Kasselrijbeek. In de Vichtseweg, de Waregemstraat en de Wijnsbergstraat leggen ze een gescheiden rioleringsstelsel aan. 

In de Priester Daensstraat komt een pompstation en in het kader van de waterbeheersing leggen ze in de Mosschaardstraat een bufferbekken aan. De provincie West-Vlaanderen legt langs beide zijden van het traject in de Waregemstraat een enkelrichtingfietspad van 2 meter breed aan. Dit project start op 24 oktober en duurt tot het voorjaar van 2024. In elk van de zeven fases is er een omleiding voorzien.

Omleiding

  • Doorgaand verkeer gaat via Oudenaardestraat, Vichtsesteenweg, rotonde Kruisweg, Grote Leiestraat, Deerlijkseweg, Vichtseweg
  • De omleiding voor plaatselijk verkeer wordt aangepast per fase. 

Alle verdere info over het project kan je nalezen op de website van Aquafin.

Werken Waregemstraat Aquafin
©Aquafin.be