Go Away Sorrow Of The World

Frank & Robbert

Ook Frank&Robbert Robbert&Frank dragen hun steentje bij aan Tournee Congé. Zij presenteren gedurende de zomermaanden een nieuw kunstwerk in de zeven verschillende wijken waar Tournee Congé neerstrijkt. Deze interactieve kunstwerken maken deel uit van de wandel- en fietsroutes die je tijdens Tournee Congé kan volgen. Op de kaart hiernaast vind je een overzicht van de verschillende locaties van de werken.

Houten schrijnen

Frank&Robbert Robbert&Frank is een multimediaal kunstenaarscollectief, werkzaam op de grens tussen beeldende kunst, theater en performance. Ze hebben een voorliefde voor ingrepen in de openbare ruimte en zoeken steevast deze dialoog op. In 2015 startten ze met de bouw van kleine houten koffers op maat van de handbagage die wordt toegelaten op het vliegtuig. Deze draagbare kunstwerken kunnen overal opgezet en geactiveerd worden. Geleidelijk aan evolueerden de koffers naar kleine houten schrijnen, die eruitzien als lege kistjes. De toevallige passant wordt uitgenodigd om het kistje te activeren. Dat kan op verschillende manieren en iedereen is volledig vrij in hoe hij of zij hiermee in dialoog wenst te gaan.

In het verleden versierden de kinderen uit de buurt de kistjes met tekeningen, anderen werden door de buurtbewoners gebruikt als een uitleenplatform voor boeken en kleine spulletjes, sommige schrijnen werden gebruikt als vereringsplaats of als klein tempeltje en in Venetië werden de schrijnen ingezet als een middel om met de buurt te communiceren. De kistjes zijn met andere woorden multi-inzetbaar. Ze dienen allemaal echter eenzelfde doel: iets waardevols bijdragen aan de wereld.

Maakte je een foto van je creatieve ingreep bij het werk van Robbert&Frank Frank&Robbert? Stuur deze op naar info@be-part.be! We zijn ontzettend benieuwd naar jullie ideeën en toevoegingen.

Schrijn in Beveren-Leie

Frank & Robbert

Schrijn in De Biest

Frank & Robbert

Schrijn in het Gaverke

Frank & Robbert

Schrijn in Nieuwenhove

Frank & Robbert
Frank & Robbert

Schrijn in Sint-Eloois-Vijve

Frank & Robbert