Trotse middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Tijdens de 1000 km voor Kom op tegen Kanker is Waregem een van de vier middagsteden. Op zaterdag 20 mei, dag drie van het vierdaagse fietsevenement, ontvangt de stad de pelotons met open armen. Verwacht je op de Gaverbeekhippodroom aan optredens, dj's, workshops, springkastelen en vorm mee de erehaag voor de dappere renners. 

Middagstad KOTK

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker wordt gereden van donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei. Het hemelvaartweekend is al een aantal jaren het weekend waarop enkele duizenden dapperen fietsen ten voordele van de strijd tegen kanker. Elk deelnemend team zamelt in aanloop naar het evenement minstens 5500 euro in voor kankeronderzoek.

De 1000 km wordt onderverdeeld in acht ritten van 125 km. Elke dag een lus van 250 km. Elke ochtend fietsen de pelotons vanuit Mechelen naar een middagstad en in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen. Op zaterdag 20 mei fietsen de pelotons zo naar middagstad Waregem.

Alle verkeersmaatregelen op 20 mei

Wist je dat?

Er is een geëngageerd stadsteam van fietsers en lopers die jaarlijks geld inzamelt voor Kom op tegen Kanker en ook zelf deelneemt aan de 1000 km fietsen en de 100 km lopen.

In 2023 liep dit team over de finish in Deinze en voltooide zo de 100 km.

Stadsteam finish 100km KOTK
© Digital Clickx