Vaccinatie kinderen van 5 tot 11 jaar

Gepubliceerd op Dinsdag 28 december 2021

Sinds 15 januari 2022 startten in Waregem Expo de vaccinaties van de kinderen tussen 5 en 11 jaar.  Deze vaccinaties vinden voornamelijk plaats op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag.

Andere aanpak voor kinderen

Voor deze doelgroep komen er van bij de ingang diverse aanpassingen om het centrum kindvriendelijker te maken: we voorzien meer tijd per kind dan voor een volwassene, er zal een pediater aanwezig zijn, een aantal verpleegkundigen vanuit het CLB en Kind&Gezin vaccineren mee en de andere verpleegkundigen krijgen een extra opleiding rond het vaccineren van kinderen.

Vaccineer jouw kinderen samen

Wie verschillende kinderen tussen 5 en 11 jaar in zijn/haar gezin heeft, kan die op hetzelfde moment laten vaccineren.  Om dit mogelijk te maken zullen alle kinderen in aflopende leeftijd kort na elkaar uitgenodigd worden, zonder vastgelegde afspraakdatum. Ouders met meerdere kinderen wachten dus best enkele dagen tot ze alle uitnodigingen van hun kinderen hebben ontvangen. Daarna kan je de verschillende afspraken samen inplannen. De vaccinatiecode die je bij de uitnodiging ontvangt is 30 dagen geldig.

Heb je hulp nodig om de afspraken in te plannen of blijft de uitnodiging van een jonger kind langer uit?
Neem dan contact op met het callcenter via het nummer 056 98 06 00. Hou dan zeker de rijksregisternummers bij de hand!

Ouders komen mee naar het vaccinatiecentrum

In de mate van het mogelijke is het best dat je als ouder zelf je kind vergezelt naar het vaccinatiecentrum.  Zo geef je ook automatisch toestemming voor de vaccinatie van je kind.  Kan geen van de ouders aanwezig zijn bij de vaccinatie, dan moet de persoon die je kind vergezelt een ondertekende toestemmingsbrief mee hebben. 

Als ouder heb je vermoedelijk veel vragen rond vaccinatie van je kind.  Heel wat informatie vind je terug op Vaccinatie van 5-11-jarigen - Laat je vaccineren.