Cultuurcentrum De Schakel

Banner_De_Schakel.jpg

Een avondje uit voor theater, humor, muziek, dans of film? Of wil je liever een verrijkende cursus volgen? Eén adres! En als je zelf op de planken wil, een voordracht organiseert of wil tentoonstellen, kan je in De Schakel de benodigde ruimte huren.

Programma

De Schakel heeft een gevarieerd podiumaanbod. Naast bekende kleppers als Kommil Foo, De Nieuwe Snaar en Wouter Deprez gaan we op zoek naar pareltjes die je niet onberoerd laten. De meest aantrekkelijke formule om van het podiumaanbod in De Schakel te genieten is het abonnement. Vanaf vijf voorstellingen heb je al een abonnement. Voor bepaalde voorstellingen moet je er soms wel snel bij zijn. In juni start de abonnementverkoop en veel populaire voorstellingen zijn in een mum van tijd uitverkocht. Losse tickets worden vanaf september verkocht.

School

Voor scholen werken we eveneens een verrassend aanbod uit. Veel kinderen maken in schoolverband voor het eerst kennis met het professionele theater. In de klas wordt er vaak verder gewerkt rond de aangereikte thema's. Een nieuwe wereld gaat voor hen open.

Film

De 'betere' film op maandag in De Schakel, het is een traditie die De Schakel graag verder zet. Voor weinig geld kan je op groot scherm van hedendaagse filmische meesterwerkjes van overal ter wereld genieten. Het aanbod wordt in september en januari bekendgemaakt.

Vorming

Wie zich wil bijscholen op het vlak van kunst, cultuur, natuur, muziek en nog zoveel meer kan een keuze maken uit een gevarieerd aanbod kortlopende avondcursussen. Overdag kan je terecht bij de taal- en creativiteitscursussen van de Vorming der liefhebbers. Het aanbod wordt in september en december bekendgemaakt.

Zaalverhuur

Zowel 's avonds als overdag gonst het van bedrijvigheid in De Schakel en dat is niet enkel door onze eigen programmering. De multifunctionele vergaderlokalen worden intensief gebruikt door verscheidene organisaties. Voor Waregemse verenigingen zijn er extra aantrekkelijke huurtarieven. Informeer zeker naar de beschikbaarheid en de tarieven.