HERNIEUWBOUW HET PAND

WINKELCENTRUM HET PAND KRIJGT GRONDIGE FACELIFT

Nu winkelcentrum Het Pand in 2017 zijn 40-jarig bestaan heeft gevierd, werd onder impuls van WAGSO een hernieuwbouwtraject voor het gehele winkelcomplex opgestart.

Na het voeren van een procedure werd door de raad van bestuur van WAGSO op 20 december 2018 Wielfaert Architecten uit Waregem aangesteld als ontwerper voor het volledige project.

Het volledige verloop van de werken kan gevolgd worden op de website van Het Pand Ontpopt.

PandOntpopt-Markt, nieuw pand

Binnen het voorgestelde ontwerp zal meer gebeuren dan een opsmuk van de gebouwen. Niet alleen worden de toegangen drastisch aangepakt, ook zal er aandacht zijn voor de constructie en wordt optimaal rekening gehouden met de aanwezige handelszaken.

De opening van winkelcentrum het Pand is voorzien voor augustus 2022. De volledige werken zouden een 3tal jaar in beslag moeten nemen en volledig klaar zijn tegen 2023.

simulatie achterkant nieuw pand

Toegankelijkheid

De vele toegangen die het complex tot voor kort telde, worden gereduceerd met een vernieuwde toegang vanaf de Markt, een vernieuwde monumentale ingang vanaf de Meersstraat, een gecentraliseerd en modern stijgpunt vanuit de parking onder het Pand en tot slot een aantrekkelijke entrée komende vanaf de Zuidboulevard met een integratie van de groenzone aan de stadionvijvers. Ook de esplanade en de verbinding met het sportcomplex De Treffer zullen de nodige aandacht krijgen. 

simulatie achterkant nieuw pand

Beschutting

Voor de handelszaken worden nieuwe, uniforme en verhoogde etalages voorzien, wat er ook voor zorgt dat de bestaande luifels worden afgebroken en  vervangen door hoge luifels in een lichte aluminiumconstructie met opendraaiende lamellen. Dit zal voor meer lichtinval zorgen bij mooi weer, maar biedt nog steeds de mogelijkheid om bij regen droog langs de etalages te kunnen kuieren.


Groen

Alle aanwezige boomgaten worden dichtgemaakt en de bevloering in het Pand wordt vernieuwd, samen met deze van de esplanade. In het complex worden voldoende rustpunten met lage beplanting voorzien en groengevels en groendaken met zichtgroen zorgen voor een rustgevende sfeer.

Trekpleister

Op de Markt wordt een nieuwe landmark gecreëerd die het nieuwe uithangbord voor het winkelcentrum zal worden. De kant van de Zuidboulevard krijgt ook een landmark met nieuwe toegang voor de bioscoop. Ook het recreatieve groen van de stadionvijvers wordt door het insnijden van de esplanade binnengetrokken om de connectie met het Pand te maken.

De ontwerper voorziet ook een volledige heraanleg van de parking Meersstraat en een oase van groen aan de kant van de Schakelstraat.
Alle technieken worden vernieuwd en ook de kantoren van de derde verdieping zullen de nodige aandacht krijgen. Dat alle raampartijen worden vervangen door hoogrendementsbeglazing staat al vast, maar ook andere energetische aspecten worden niet uit het oog verloren.
Winkelcomplex het Pand wordt klaargestoomd voor de volgende 40 jaar !