Eindejaar & corona

Net zoals het volledige jaar 2020, wordt ook de eindejaarsperiode en de overgang naar 2021 bizar. Jammer genoeg geen kerstdiner met de volledige familie, niet met z'n allen rond de kerstboom en geen spetterend vuurwerk op 1 januari...

Om alles wat overzichtelijk te houden, sommen we hier nog eens de belangrijkste maatregelen omtrent de eindejaarsperiode op:

  • Het afsteken van vuurwerk, het gebruik van geluidskanonnen, het oplaten van wens- of feestballonnen, kerstboomverbrandingen of vuren in open lucht is zowel op privaat als publiek domein verboden van donderdag 19 november 2020 tot en met zondag 17 januari 2021 om 00.00u.
  • Alleenstaanden mogen hun knuffelcontact en afstandscontact uitzonderlijk tegelijkertijd uitnodigen op 24 en 25 december 2020.
  • Er is een avondklok tussen 00.00u. en 5.00u.: er zijn enkel nog dringende verplaatsingen toegestaan voor het werk, om medische redenen of om bijstand te verlenen voor ouderen, minderjarigen, gehandicapten of andere kwetsbare personen.
  • Er komt signalisatie voor de winterwandelzoektocht / kerstwandeling die doorheen het kernwinkelgebied in het stadscentrum loopt. Zo zal elke deelnemer steeds de juiste wandelrichting nemen.

Alle andere geldende maatregelen vind je op www.waregem.be/corona

NOG EVEN VOLHOUDEN EN DAN OP NAAR EEN FANTASTISCH 2021!