Welzijnshuis Waregem

Welzijnshuis waregem

Fitinjehoofd

Veerkracht?

Het leven zit vol uitdagingen, kleine en grote. Er komt dagelijks heel wat emotie op ons af. En dat kan veel van je vragen. Hoe komt het dat sommigen daar beter mee omgaan dan anderen? Dat ligt aan je veerkracht. Jouw veerkracht bepaalt in hoeverre jij je kan aanpassen aan stress en tegenslag. 

Veerkracht hebben we nodig om na een mentale tik er opnieuw tegenaan te kunnen. De steun van vrienden, familie, collega’s, buren… helpen ons er vaak weer bovenop. Zorg dragen voor elkaar zit dus ook in de kleine dingen: een helpende hand, een schouderklopje of een luisterend oor.

Veerkracht kan van moment tot moment verschillen. En zoals je een spier traint, kan je ook je veerkracht trainen. Jouw veerkracht kan je zo beschermen tegen psychische problemen.  Je mate van veerkracht wordt voor een groot deel bepaald door jouw vaardigheden om met problemen en stress om te gaan. En dat kan je leren. Ga naar www.fitinjehoofd.be en ga aan de slag!

 

Waregem helpt een handje!

Van 1 tot 10 oktober is er de tiendaagse van de geestelijke gezondheid! Gedurende de hele maand oktober kan je in Waregem opkikkertjes vinden:

 • Soep met babbeltjes:

  Vijf dinsdagmiddagen lang is er een gratis portie soep in Biblab. In de oude bib aan de stadionvijvers geniet je van een kop zelfgemaakte soep terwijl je gezellig een praatje kan slaan met een medemens. Meer moet dat soms niet zijn… Kom dus gerust jouw lunchpauze eens bij ons spenderen!

  2 – 9 – 16 – 23 – 30 oktober, telkens van 12.00u. tot 13.30u. in Biblab.

 • Installatie op Zuiderpromenade:

  Tot eind oktober verschijnt er op de Zuiderpromenade een installatie rond veerkracht. Kom zeker eens kijken en laat je verrassen door een instant goed gevoel. En er is nog meer: hou ook je ogen in het hele stadscentrum goed open. Wie weet duiken er hier en daar nog opkikkertjes op!

 • Braderie 6 en 7 oktober

  Zoek ons tijdens de braderie en de boerenmarkt zeker eens op! Laat je verrassen en vertrek met een fijn gevoel weer naar huis…

  6 – 7 oktober, 10.00u. tot 18.00u., centrumstraten Waregem