De kwispelstappers - buurtwandeling met hondjes

Gepubliceerd op woensdag 26 juli 2023
06 oktober 2023
Logo de kwispelstappers

De kwispelstappers - buurtwandeling met hondjes

Buurtwandeling met hond en baasje waar we elkaar ‘hond’-moeten. Blijven bewegen op een leuke manier!

Quote:  “Ik had vroeger altijd een hondje. Ik verzorgde het enorm goed en zorgde ervoor dat de vacht blonk. Zo werd ik, tijdens de dagelijkse wandelingen, vaak aangesproken door onbekenden over mijn hond. Momenteel woon ik op een serviceflat en kan ik geen honden meer houden. Toch zou ik het fijn vinden om nog terug te kunnen gaan wandelen met een hondje en zo mensen te ontmoeten.”

Ben jij een dierenliefhebber en hou je ook van een leuke babbel ? Of heb je graag wat gezelschap als je gaat wandelen met je hondje?   Dan is deze activiteit iets voor jou.

Het concept is eenvoudig. We gaan met een klein groepje deelnemers op stap vergezeld van één of enkele honden. Zo kunnen we op een leuke manier bewegen, mensen uit de buurt ontmoeten én voor een diertje te zorgen.  We letten er op dat de wandeling laagdrempelig is, maar vooral dat we plezier beleven aan het bewegen.

We vertrekken telkens aan een lokaal dienstencentrum en doen een kleine wandeling van maximum 5 km. Nadien drinken we samen een kopje koffie zodat we nog wat kunnen napraten.

We geven ook een woordje uitleg rond hoe je (meer) kan (blijven) bewegen. Iedere deelnemer krijgt een beweegkalender mee met dagelijkse tips.  Tijdens de wandeling voorzien we ook enkele stappentellers die je kan gebruiken.

Wil je graag meedoen? Schrijf dan zeker in. Gelieve ook te vermelden of je een hondje meebrengt of niet.  Let wel ! Het is heel belangrijk dat de deelnemende hondjes sociaal opgevoed zijn en om kunnen met andere honden. Enkel aangelijnde honden mogen mee wandelen.

  vrijdag 6 oktober
  vertrek aan LDC Het Gaverpeirdje, Schakelstraat 43 om 14.00u.
 meer info en inschrijven: dienstencentrum@waregem.be of  056 62 97 20