Denk aan jouw jobbonus

Gepubliceerd op Donderdag 24 november 2022

Verdien jij als werknemer minder dan 2500 euro bruto per maand? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Vlaamse jobbonus. Om deze premie (die tot 600 euro per jaar kan oplopen) aan te vragen, moet je je wel registreren op de website van Burgerprofiel.

jobbonus

WAT IS JOBBONUS?

De jobbonus is niet alleen een duwtje in de rug, het vergroot ook het financiële verschil tussen werkloosheid en werken. De premie kan immers oplopen tot 600 euro per jaar. Het speelt geen rol of je voltijds of deeltijds werkt: deeltijdse werknemers zullen een jobbonus ontvangen die in verhouding staat tot hun deeltijdse prestaties. Een fijne extra voor dit jaar is dat er in 2022 100 euro bij het bedrag van de jobbonus wordt geteld. Dit is een eenmalige verhoging die zowel voor voltijdse als deeltijdse werknemers geldt. Er is ook een ‘jobbonus’ plus voor wie de stap naar voltijds ondernemerschap wil zetten.

KOM JIJ IN AANMERKING?

Je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je vindt ze allemaal via deze webpagina van de jobbonus.

HOE REGISTREER JE JOUW REKENINGNUMMER?

Om de jobbonus te ontvangen, registreren personen die hier recht op hebben hun rekeningnummer via Mijn Burgerprofiel. Dat kan via de header bovenaan www.waregem.be, via de app van Mijn Burgerprofiel of via www.burgerprofiel.be.

Hoe de registratie precies werkt, vind je

VRAGEN OF MEER INFO
  Gratis telefoonnummer 0800 61106
 
 https://www.vlaanderen.be/jobbonus