Welzijnshuis Waregem

Welzijnshuis waregem

Opleiding AED en reanimeren

nov
07
nov
23

Elke dag krijgen bijna 30 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 5 à 10% overleeft dit. Wordt een slachtoffer binnen de eerste 3 tot 4 minuten gereanimeerd en krijgt het een stroomstoot toegediend met een AED, dan heeft het slachtoffer 60 à 70% overlevingskans. Iedereen mag een AED gebruiken en het is volkomen veilig. Het toestel begeleidt je bij de reanimatie en geeft enkel een stroomstoot als dat nodig is.

De voorbije jaren investeerde Waregem sterk in AED-toestellen. Zo zijn alle sportlocaties voorzien van een toestel, en komen dit jaar nog de grootste OC’s aan bod. Naast de toestellen zelf voorzien, is het ook belangrijk zoveel mogelijk mensen gewend te maken aan de toestellen…

Iedereen kan een AED-toestel gebruiken! Toch kan het in een noodsituatie helpen als je dergelijk toestel al eens in werking hebt gezien. Daarom organiseren we een reeks gratis vormingen. Binnen de vormingen komt ook algemene reanimatie aan bod.

We voorzien volgende sessies:

Dinsdag 7 november – 19.00u.

OC De Linde – Sint-Eloois-Vijve

Maandag 13 november – 19.00u.

De Kernelle – Beveren-Leie

Zaterdag 18 november – 9.00u.

De Mustang - Waregem

Donderdag 23 november – 19.00u.

De Mustang - Waregem

Inschrijven kan via sam.vandendriessche@welzijn.waregem.be of 056 62 97 39.
Iedereen is welkom maar snel zijn is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt tot 15 personen per sessie!

Wat is een AED-toestel?

Een Automatisch Externe Defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Het AED-toestel geeft gesproken instructies. Het leidt de gebruiker door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van hem overnemen.

Zie ook

Created at: 07/09/2017