Samen Gezond Groeien

Gepubliceerd op Dinsdag 15 juni 2021

Het OLV Van Lourdes-ziekenhuis van Waregem, Waregem Sport en de dienst preventie van het welzijnshuis slaan de handen in elkaar voor kinderen en jongeren die kampen met overgewicht. Onder de slogan ‘Samen Gezond Groeien’ bieden we hen een multidisciplinair beweegtraject. De nadruk ligt op het plezier van het bewegen, gezonde voeding en een gezonde geest. Gedurende 16 weken bewegen we samen met de kinderen om hen naar een gezond gewicht te laten groeien.

rebus met aap (samen)

Samen

Samen wil zeggen dat we kiezen voor een groepsprogramma waar kinderen en jongeren ook elkaar helpen en motiveren. Samen houdt ook in dat de ouders er nauw bij betrokken worden. En uiteraard dat dit alles onder deskundige begeleiding gebeurt van het kindergezondheidsteam van het OLV-ziekenhuis van Waregem (kinderartsen, kinesist, diëtist en psycholoog) en Waregem Sport.

rebus met hond (gezond)

Gezond

Gezond gaat niet alleen over voeding, maar ook over een gezond lichaam en een gezonde geest.

rebus met ei (groeien)

Groeien

Groeien betekent uiteraard letterlijk groeien , maar ook mentaal sterker worden en stapje voor stapje evolueren naar een gezondere levensstijl. Het is meestal niet de bedoeling dat kinderen gewicht verliezen, maar groeien zonder bij te komen.

Info:

Alle informatie kan je terug vinden in deze brochure.

Logo's deelnemers samen gezond groeien