Week van de groeilamp

Gepubliceerd op Donderdag 22 april 2021
16 mei 202123 mei 2021

Week van de opvoeding van 16 mei tot 23 mei 2021 wordt week van de groeilamp, met als krachtig symbool, de gloeilamp

De lamp laat ons licht schijnen op 'opvoeden'.  Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf.  Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. 

De lamp zet alle geweldige ouders, familieleden en opvoeders in de spotlights, omdat ze dat dubbel en dik verdienen.

De lamp zet de plaatsen in de kijker waar je je licht kan opsteken als je het even niet meer weet. Want ook dat is opvoeden: er is geen licht zonder schaduw. En dat is oké! 

Zet jij mee met ons opvoeding in de spotlights?
Kruis met dikke stift 16 tot 23 mei 2021 aan in je agenda want dan is er de eerste Week van de Groeilamp!

In normale tijden is het een moment waarop er activiteiten in jouw stad plaatsvinden voor gezinnen.  Deze kunnen nu niet doorgaan.

MAAR… niet getreurd…  ook online is er heel wat ondersteuning

Mei is de webinarmaand (online vormingen) bij EXPOO, gezinsbond en VCOK.  Enkele thema’s zijn: Wij-tijd, stress bij kinderen, onderhandelen, …

  • Op zaterdag 15 en zondag 16 mei organiseren we met z’n allen de grootste opdrachtentocht ooit in Vlaanderen! Gezinnen en organisaties slaan de handen in elkaar en verzinnen de leukste en grappigste activiteiten. De (corona)wandeling in het weekend werd nog nooit zo spannend!

  • Zoek je informatie over verschillende thema’s, zoals: aan tafel, jongeren en alcohol, angst, buitenspelen, opvoeden in een diverse samenleving, Corona: praat erover met je kind …