Welzijnshuis Waregem

Welzijnshuis waregem

Nieuws - meest recent

Het RSVK (voluit: regionaal sociaal verhuurkantoor) huurt als huurder een woning op de private huurmarkt in de regio Waregem, Deerlijk, Anzegem en Wortegem-Petegem. Het SVK verhuurt deze woning vervolgens verder. Hierbij richten de SVK’s zich tot alleenstaanden en gezinnen met een klein inkomen die dringend nood hebben aan een nieuwe woning.

Buddypact?

Buddypact Waregem wil personen of gezinnen waarvan de thuistaal niet Nederlands is en een beperkt netwerk hebben, ondersteuning bieden in het versterken van hun zelfredzaamheid in de stad. Een vrijwilliger gaat samen met het gezin op zoek naar het meest passende antwoord op hun vragen rond vrije tijd, administratie, oefenkansen Nederlands, …

mrt
26

De adviesraad voor personen met een handicap nodigt je graag uit op dinsdag 26 maart ’19 voor een infoavond met als thema : “Werk, dagbesteding of vrijwilligerswerk voor personen met een handicap : een meerwaarde ?”.

 

Zinvolle dagbesteding is een belangrijk aspect in het leven, ook voor mensen met een handicap. Het is voor hen niet evident om een betaalde job te vinden.

· Verlies ik mijn tegemoetkoming als ik een betaalde job heb ? Wat als ik vrijwilligerswerk doe ?

feb
11

In 2019 wil het welzijnshuis de Waregemse mantelzorgers vier keer samenbrengen. We bieden hierbij nuttige informatie en de mogelijkheid om andere mantelzorgers te ontmoeten.

De Spelotheek is op zoek naar vrijwilligers!

spelotheek vakje vooruit

Vanaf januari wijzigt het moment van de zitdag voor de federale pensioendiensten binnen het welzijnshuis.

nov
26

Van de zitting van 26 november om 18.15u. in de vergaderzaal op de 5de verdieping van De Meers.

Waregem zet volop in op de gezondheid van alle inwoners via de verenigingen.