Welzijnshuis Waregem

Welzijnshuis waregem

Nieuws - meest recent

Van de zitting van 27 november 2017 in de vergaderzaal van het OCMW op de 5de verdieping van De Meers.

W13 is op zoek naar een Wijkwerk-coach. W13 is een vereniging van de 14 OCMW’s in Zuid-West-Vlaanderen en het CAW Zuid-West-Vlaanderen.  W13 werd opgericht om een gezamenlijke sociaal welzijns-en zorgbeleid voor de regio te voeren. De Wijkwerking is de opvolger van het vroegere PWA-stelsel. Voor Welzijnshuis Waregem zoeken we een deeltijdse Werkwijk-coach.

Het Welzijnshuis is op zoek naar medewerkers huishoudelijke hulp (voltijds en deeltijds)

Meer info: klik hier

Minister Vandeurzen staat de laatste tijd in de vuurlinie door zijn beleid voor personen met een handicap.
De gehandicaptenzorg maakt een grote omslag. Vroeger werden mensen met een beperking voor begeleiding of opvang toegewezen aan een dienst of een instelling. Dat is nu veranderd. Afhankelijk van hoeveel zorg ze nodig hebben, krijgen ze een budget toegewezen om zelf hun zorg te organiseren en in te kopen. Zo moeten ze hun zorg ook meer in eigen handen kunnen nemen.

Kiwanishuis
nov
20

Lang leve de senioren! Dat we met zijn allen steeds ouder worden, is geen verrassing meer. Daarnaast blijven we ook langer gezond. Want door stijgende welvaart, gezonde voeding en betere zorg treden fysieke en mentale ouderdomsgebreken steeds later op. Eigenlijk worden we dus niet alleen ouder, maar blijven we ook langer jong. De vijftiger van nu leeft als de veertiger van een aantal jaren geleden !

Spelotheek VakjeVooruit is er voor alle kinderen van 2 tot 12 jaar. Wil je een spelletje ontlenen? Dat kan! We hebben er meer dan 250! Voor elke leeftijd. Voor jou alleen, voor met twee en zelfs voor een hele groep vriendjes. Of mama en papa, want die mogen zeker meedoen. Oh ja, er zijn ook puzzels, strips en leesboekjes.

Lid worden is gratis. Je betaalt enkel 0,50 euro per spelletje dat je leent en je mag het 2 weken bijhouden. Kindjes tot 8 jaar brengen wel hun mama, papa, oma of opa mee om iets te mogen ontlenen.

spelotheek vakje vooruit
nov
07

 

update 5 oktober: ALLES SESSIES ZIJN VOLZET. JE KAN NIET MEER INSCHRIJVEN.

 

Elke dag krijgen bijna 30 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 5 à 10% overleeft dit. Wordt een slachtoffer binnen de eerste 3 tot 4 minuten gereanimeerd en krijgt het een stroomstoot toegediend met een AED, dan heeft het slachtoffer 60 à 70% overlevingskans. Iedereen mag een AED gebruiken en het is volkomen veilig. Het toestel begeleidt je bij de reanimatie en geeft enkel een stroomstoot als dat nodig is.

dec
05

Lokaal dienstencentrum Het Gaverpeirdje organiseert een infomoment over gezonde voeding met Sandra Bekkari

Vervallen parkeerkaarten binnenbrengen in de Welzijnswinkel !
Maak geen onrechtmatig gebruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap !
Maak geen onrechtmatig gebruik van voorbehouden parkeerplaatsen !

parkeerkaart personen met een handicap

Studenten kunnen een stageplaats aanvragen via deze link!