Welzijnshuis Waregem

Welzijnshuis waregem

Nieuws - meest recent

mei
28

Van de zitting van 28 mei 2018 om 19.00u. in de vergaderzaal van het OCMW op de 5de verdieping van De Meers.

Het Woonzorgcentrum De Meers is op zoek naar een voltijdse verpleegkundige voor de dag.

Het Woonzorgcentrum De Meers is op zoek naar een halftijds verpleegkundige voor de nacht.

apr
23

Van de zitting van 23 april 2018 om 19.00u. in de vergaderzaal van het OCMW op de 5de verdieping van De Meers.

mei
06

Wil je meer bewegen en ben je wel te vinden voor een uitdaging? Waregem neemt net als meer dan 200 andere Vlaamse steden en gemeenten deel aan de 10 000 stappen-clash. De gemeente met de meeste stappen wint de clash! Registreer je gratis op www.10000stappen.be, sluit je aan bij de groep ‘Waregem’ en geef elke dag je stappen in. Je gezondheid vaart er wel bij en je maakt ook kans op leuke prijzen!

Waregem is niet alleen een 5-sterren gemeente, maar ook een gezonde gemeente. Een “Gezonde Gemeente” streeft er naar om iedere inwoner, bezoeker, werknemer, toerist etc. maximale kansen en stimulansen te geven om gezond te kunnen leven in een gezonde omgeving. Hier worden gezondheidsverschillen zoveel mogelijk weggewerkt. Hier kom je terecht in een gezonde woon-, speel-, werk- en zorgomgeving.

Heb je een (vermoeden van) een beperking en vind je het moeilijk om je leven te organiseren volgens je eigen wensen en beperking? Weet je niet welke de beste ondersteuning voor jou is? Vind je je weg niet in het ondersteuningsaanbod van verschillende zorgaanbieders?
Dan kan de dienst ondersteuningsplan (DOP) je wellicht helpen. Lees meer

Het stadsbestuur ondersteunt met een aantal toelagen personen met een zorgbehoefte. Die moet je elk jaar opnieuw aanvragen. Wie in 2017 een toelage ontving, ontvangt begin februari een aanvraagformulier voor dit jaar.

Stad Waregem helpt haar inwoners hun goede voornemens waar te maken en stuurt ze gratis op een eerste gesprek met de beweegcoach!
Samen met de beweegcoach bekijk je hoe je meer beweging in je dagelijks leven kan brengen.

Het lokaal dienstencentrum Het Gaverpeirdje organiseert seniorobics in samenwerking met WaregemSport.