Welzijnshuis Waregem

Welzijnshuis waregem

Nieuws - meest recent

feb
26

Van de zitting van 26 februari om 19.00u. in de vergaderzaal van het OCMW op de 5de verdieping van De Meers.

feb
22

Ben je op zoek naar een job of vakantiewerk in de zorgsector? Op de ZORGJOBBEURS in Aleydis Waregem (Vijfseweg 2) kan je kennis maken met ons. Je vindt er informatie over werken in het woonzorgcentrum De Meers. Je kan er uiteraard terecht voor zorgberoepen (verpleegkundige, zorgkundige), maar ook voor functie's in het onderhoud, logistiek of keuken. Spring gerust eens binnen.

Het stadsbestuur ondersteunt met een aantal toelagen personen met een zorgbehoefte. Die moet je elk jaar opnieuw aanvragen. Wie in 2017 een toelage ontving, ontvangt begin februari een aanvraagformulier voor dit jaar.

Waregem is niet alleen een 5-sterren gemeente, maar ook een gezonde gemeente ! Een “Gezonde Gemeente” streeft er naar om iedere inwoner, bezoeker, werknemer, toerist etc. maximale kansen en stimulansen te geven om gezond te kunnen leven in een gezonde omgeving. Hier worden gezondheidsverschillen zoveel mogelijk weggewerkt. Hier kom je terecht in een gezonde woon-, speel-, werk- en zorgomgeving !

Nu we weten wie de slimste mens is, kunnen we onze aandacht volledig richten op de volgende, levensbelangrijke vraag : wie wordt de gezondste organisatie van Waregem ?

feb
20

Het lokaal dienstencentrum Het Gaverpeirdje organiseert een workshop Mocktails maken.

Stad Waregem helpt haar inwoners hun goede voornemens waar te maken en stuurt ze gratis op een eerste gesprek met de beweegcoach!
Samen met de beweegcoach bekijk je hoe je meer beweging in je dagelijks leven kan brengen.

jan
22

Van de zitting van 22 januari 2018 in de vergaderzaal van het OCMW op de 5de verdieping van De Meers.

Het lokaal dienstencentrum Het Gaverpeirdje organiseert seniorobics in samenwerking met WaregemSport.

De seniorenadviesraad lanceert in 2018 in samenwerking met Cinéstar een ‘seniorencinema’. We programmeren films, die aansluiten bij de leef- en interessewereld van senioren :

 

Donderdag

8 maart 2018

14.00u.

A monster calls

Minister Vandeurzen staat de laatste tijd in de vuurlinie door zijn beleid voor personen met een handicap.
De gehandicaptenzorg maakt een grote omslag. Vroeger werden mensen met een beperking voor begeleiding of opvang toegewezen aan een dienst of een instelling. Dat is nu veranderd. Afhankelijk van hoeveel zorg ze nodig hebben, krijgen ze een budget toegewezen om zelf hun zorg te organiseren en in te kopen. Zo moeten ze hun zorg ook meer in eigen handen kunnen nemen.

Kiwanishuis