Inline skaten

Inline skaten

Route spoorweg Waregem - Zulte

Start: Achterkant station Waregem (Fietssnelweg F7)

Afstand:  6,5 km (heen en terug)

Beschrijving: Deze landelijke route start aan de achterkant van het station en loopt het hele traject door langs de spoorweg van Waregem tot in Zulte. Het traject gaat zo goed als de hele tijd rechtdoor. Daarbij zorgt de vlakke ondergrond voor optimaal skateplezier. Aan het begin van de route passeer je op jouw linkerkant de oude spoorwegberm, een prachtig stukje natuur in Waregem. Indien je naast het inline skaten zin hebt om hier te wandelen, kan je gemakkelijk via deze route de spoorwegberm bereiken.

Deze inline skateroute op RouteYou

 

Route Waterhoek

Start: Aan het fietsbrugje over de Expressweg in de Waterstraat

Afstand: 4,5 km

Beschrijving: Deze korte landelijke route start aan het fietsbrugje ter hoogte van de Volvo-garage. Indien je van het centrum over het brugje komt, raden wij uit veiligheidsoverweging aan om de inline skates pas aan te trekken van zodra je over het brugje bent. Het brugje is vrij steil, wat gevaarlijk kan zijn voor niet-gevorderde skaters. Het traject brengt je doorheen de prachtige landelijke omgeving van de Waterhoek met tal van boerderijen.  

Deze inline skateroute op RouteYou

 

Route Biest

Start: OC De Roose, Smedenstraat 4

Afstand:  6 km

Beschrijving: Deze route bestaat enerzijds uit een traject door de bebouwde kom en anderzijds het landelijke deel van de Biest. Om dit mogelijk te maken moet je twee keer de oversteek maken bij de Deerlijkseweg. Gelieve hierbij aandachtig te zijn voor het verkeer. Vooral het noordelijke deel van de route zal meer verkeersdrukte met zich meebrengen.  Het lange rechte stuk langs de Industrielaan is een extra troef bij deze route.

Deze inline skateroute op RouteYou

 

Route Torenhof - Hippodroom - Villapark

Start: OC Eikenhove, Albert Servaeslaan 48a

Afstand:  7 km

Beschrijving: Deze route vertrekt vanuit de wijk Torenhof richting de streek rondom de Hippodroom. Van daaruit ga je iets zuidelijker, door het mooie Villapark. Een aangename stedelijke inline skateroute.

Deze inline skateroute op RouteYou

 

Route Gaverke - Bilkhage

Start: SO Gaverke, Zeswegenstraat 120

Afstand:  7,5 km

Beschrijving: Deze stedelijke route start aan het SO Gaverke en doorkruist het zuidelijke deel van het Gaverke om daarna weer noordelijker te rolschaatsen rondom en doorheen De Bilkhage. Let op: De ondergrond in enkele straten is niet optimaal voor inlineskates met kleinere wielen, maar zeker niet onmogelijk.

Deze inline skateroute op RouteYou

 

Route Beveren-Leie

Start: OC 't Klokhuis, Kerkdreef 23

Afstand:  5,2 km

Beschrijving: De route in Beveren-Leie bestaat enerzijds uit een traject door de bebouwde kom en anderzijds een stuk langs de Leie. Daarbij moet je een aantal drukkere wegen oversteken. Gelieve hierbij aandachtig te zijn voor het verkeer. Tijdens deze route passeer je langs de Zavelput, een mooi stukje natuur om even te voet te ontdekken. Het mooie, groene stuk langs de Leie is een extra troef bij deze route.

Deze inline skate route op RouteYou

 

Route Nieuwenhove

Start: OC Nieuwenhove, Kerkhofstraat 30

Afstand:  8 km

Beschrijving: De route in Nieuwenhove bestaat uit een traject door het centrum van Nieuwenhove en de landelijke omgeving van het Waregemse Mirakeldorp . Daarbij moet je twee keer de Deerlijkseweg oversteken. Gelieve hierbij aandachtig te zijn voor het verkeer. Tijdens deze route passeer je langs het Goed te Nieuwenhove, zeker een bezoekje waard.

Deze inline skateroute op RouteYou

 

Route Sint-Eloois-Vijve

Start:  Voetbalpleinen Jong Vijve, Emiel Clausstraat 7

Afstand:  6 km

Beschrijving: De route in Sint-Eloois-Vijve bestaat uit een traject door het centrum en een stuk langs de Leie. Daarbij moet je een aantal drukkere wegen oversteken. Gelieve hierbij aandachtig te zijn voor het verkeer. Tijdens deze route passeer je langs Fruit Lambrecht-Baart en de Lourdesgrot.

Deze inline skateroute op RouteYou

 

Route Desselgem

Start: OC De Coorenaar, Georges Coornaertdreef 7

Afstand:  6,5 km

Beschrijving: De route in Desselgem bestaat enerzijds uit een traject door de bebouwde kom en anderzijds een stuk langs de Leie. Daarbij moet je een aantal drukkere wegen oversteken. Gelieve hierbij aandachtig te zijn voor het verkeer. Tijdens deze route passeer je ook langs het oorlogsmonument aan de brug over de Leie.

Deze inline skateroute op RouteYou