TOEGANKELIJK WINTEREN

We willen Waregem Wintert toegankelijk maken voor iedereen. Jong, oud, mobiel en minder mobiel zijn welkom om samen gezellig te winteren.

HOE GAAN WE TE WERK?

Toegankelijk winteren begint met de 'vanzelfsprekende' zaken. Zo zorgen we eerst en vooral voor een vlotte bereikbaarheid. Rondom de Markt zijn heel wat parkeerplaatsen beschikbaar (alle plaatsen zijn te zien via http://navigeerenparkeer.be/geoloket/). Heel wat activiteiten van Waregem Wintert vinden bovendien plaats op openbaar domein en zijn dus vrij bereikbaar en betreedbaar.

Naast bereikbaarheid moet ook de volgende stap genomen worden: de betreedbaarheid. Ook daarvoor nemen we de nodige maatregelen. Zo zorgen we voor toegankelijke toiletten die ook voor minder mobiele mensen vlot te betreden zijn. Dat toilet vind je op de Markt (aan de tent van de ijspiste) en is bemand op weekends en vakantiedagen van 16.00u. tot 23.00u.

Waregem Wintert houdt ook rekening met assistentie- of blindengeleidehonden. Zij zijn overal welkom.

Heel wat activiteiten op Waregem Wintert zijn gratis. Zo kan je deelnemen aan de gratis Winterzoektocht en toegang tot de tent van de schaatspiste (met bar en winterchalets) en Koetshuis van de Kerstman zijn gratis. Tijdens het openingsweekend kan je ook meerijden met het gratis kersttreintje. 

Er zullen ook voldoende vuilnisbakken zijn, want rondslingerend afval kan zorgen voor een beperkte toegankelijkheid voor minder mobiele personen. Tot slot wordt alles bewegwijzerd met logische en duidelijke pictogrammen en zorgen we voor deze overzichtelijke website. 

TOEGANKELIJKHEID OP DE IJSPISTE

Voor de ijspiste zijn er nog enkele specifieke zaken waar we op inzetten om de toegankelijkheid te vergroten:

  • Voorbehouden piste:

 Zaterdag 9 december van 12.00u. tot 13.30u.: prikkelarme schaatspiste: minder felle lichten, minder luide muziek.

 Zondag 10 december van 12.00u. tot 13.30u.: piste exclusief voorbehouden voor personen met een handicap.

Inschrijven voor deze momenten is niet verplicht.

 

  • Er is aan de tent van de ijspiste, op de Markt, toegankelijk sanitair dat duidelijk bewegwijzerd is.
  • De tent is toegankelijk via een brede helling.
  • Je kan gratis schaatsen in ruil voor 25 UITPaspunten. Daarnaast kunnen mensen in armoede in het welzijnshuis terecht voor een ticket. 
  • Elke zaterdag- en zondag van 10.00u. tot 11.30u.: schaatsinitiatie voor kinderen. Tijdens dat moment kunnen ouders of begeleiders mee op het ijs zonder schaatsen.

toegankelijkheid