Bibliotheek

Bibliotheek Waregem

Nieuws van de bib

  • 27/11/2014

    Stefan Hertmans kruipt op de sofa bij Ann De Bie. In het herdenkingsjaar van Wereldoorlog I hebben ze het over zijn veelgeprezen boek Oorlog en terpentijn. Het boek is geïnspireerd op twee schriftjes die Hertmans’ grootvader volschreef tijdens de Groote Oorlog. Kleinzoon Hertmans sleepte met zijn prachtig boek onder andere de AKO Literatuurprijs in de wacht. VRT-journaliste Ann De Bie stelt de vragen, de schrijver antwoordt. 

  • 10/10/2014

    Onder grote belangstelling werd donderdag 9 oktober het officiële startschot voor de nieuwe stadsbibliotheek gegeven met een eerste steenlegging. De nieuwe bib is een belangrijk onderdeel van project ZuidBoulevard en zal de hoek van de Holstraat met de Zuiderlaan een nieuwe uitstraling geven.

  • 16/06/2014

    Dankzij de app ‘e-boeken in de bib’ kan je via de bib boeken lezen op je Android- & Apple-tablet of -smartphone. Binnen de muren van de bib kan dit helemaal gratis, daarbuiten betaal je 5 euro voor drie boeken. Bovendien kan je sindskort de bib ook op Facebook op de voet volgen!