Inschrijven in het Waregemse basisonderwijs

Samen met het stadsbestuur stappen alle Waregemse basisscholen van het stedelijk onderwijs, het vrij katholiek onderwijs, het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en het Freinetonderwijs in een online aanmeldsysteem dat de Vlaamse overheid aanbiedt. Dit systeem geldt voor alle nieuwe inschrijvingen van peuters, kleuters en ook kinderen die veranderen van school voor het schooljaar 2023-2024.

Inschrijven in een Waregemse school van het gewoon basisonderwijs kan enkel als je jouw kind(eren) online aanmeldt en dan de verder stappen volgt. Een uitgebreide stappengids vind je in onze publicatie ‘Inschrijven in het Waregemse basisonderwijs’. Die krijgen alle ouders met een kind van het geboortejaar 2021 in de brievenbus. De gids is ook beschikbaar in het stadhuis, het welzijnshuis en de aanmeldende scholen.
 

TIJDLIJN

  • van 28 februari 10.00u. tot en met 21 maart 16.00u.: je meldt de kind(eren) online aan
  • tegen 21 april: je ontvangt een ticket voor deze aanmelding(en)
  • van 24 april tot en met 15 mei: Je schrijf je kind met dit ticket in in de school zelf
  • en dan uiteindelijk: de eerste schooldag!

 

SELECTEER HIERONDER EEN OPTIE

Ging er iets fout of stel je een technisch probleem vast? Heb je een vraag of klacht over een toewijzing? Dan kan je terecht bij onze ombudsdienst op het nummer 056 62 98 11 of via het meldingsformulier.