Dien jouw klimaatproject in

Gepubliceerd op Woensdag 15 november 2023
leiedal

Ons leefmilieu staat onder steeds meer druk. Daarom werd een klein jaar geleden het regionaal Klimaatfonds van Leiedal in het leven geroepen. Daar kan iedere inwoner, vereniging, school of organisatie een  lokaal klimaatproject(je) indienen. Als het goedgekeurd wordt, dan kan het voor de helft bekostigd worden door het Klimaatfonds en de andere helft via crowdfunding. Ook voor bedrijven zijn er heel aantrekkelijke mogelijkheden.

Dien een project in...

Niet alleen (lokale) overheden kunnen oplossingen bieden tegen de klimaatverandering. Ook initiatieven van burgers, verenigingen, scholen en/of bedrijven kunnen even nuttig zijn om klimaatverandering tegen te gaan. Iedereen kan een project indienen via het Klimaatfonds Leiedal: ontharding, vergroening, bebossing, pluk- of buurttuinen, voedselbos, infiltratie, buffering, water sparen, poelen, wadi’s, ontharding van voortuintjes in je straat, hernieuwbare energie die je deelt, deelmobiliteit, geveltuintjes, beplanting rond bomen… Zolang het maar een positieve impact op klimaat en leefomgeving heeft, maakt het zeker kans!

Een jury beoordeelt jouw inspirerend idee en kan het dan goedkeuren. Meer nog: goedgekeurde projecten kunnen voor 50% betaald worden door het Klimaatfonds en 50% via crowdfunding! Ook bedrijven kunnen projecten indienen; voor hen zijn er ook heel aantrekkelijke voorwaarden.

Je vindt alle informatie, voorwaarden en formulieren via www.klimaatfondsleiedal.be en in de folders (zie hieronder)

  Download de folder voor burgers, verenigingen, scholen en organisaties

  Download de folder voor bedrijven

...of steun het klimaatfonds financieel

Heb je zelf geen project, maar wil je het klimaatfonds financieel ondersteunen? Ook dat is mogelijk. Alle info daarover vind je ook op de website van het klimaatfonds.

 

Het Klimaatfonds Leiedal is een initiatief van intercommunale Leiedal, de gemeenten Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Kuurne, Lendelede, Wevelgem, Zwevegem en de steden Harelbeke, Kortrijk, Menen en Waregem. Allemaal storten ze jaarlijks 0,50 euro per inwoner in het klimaatfonds. Het fonds werd mee mogelijk gemaakt met de steun van het Streekfonds West-Vlaanderen en de Koning Boudewijnstichting. 

leiedal