Nieuws - meest recent

Occasionele Politieverordeningen Schepencollege 15/02/18

feb
26

Op maandag 26 februari start een private aannemer met de afbraak van enkele panden op de hoek Stormestraat -Verhelststraat - Oscar Verschuerestraat. Tijdens deze werken is de Verhelststraat afgesloten voor het verkeer. Enkel voetgangers kunnen er langs de werf passeren.

De aannemer voorziet 2 omleidingen:

Heb je nooit leren fietsen? Heb je al lang niet meer gefietst?

Of ben je bang om in het drukke verkeer te fietsen? Dan is dit iets voor jou!

Krijg les door een ervaren lesgever. Fiets, helm, verzekering en technische les worden voorzien.

BIBLAB is een open experimenteel stadslabo dat makers en gebruikers, vindt en verbindt. Het gaat uitdrukkelijk op zoek naar verbindingen in en met de stad.

BIBLAB nodigt Waregemnaars met creatieve ideeën en praktijken uit om in 2018 samen aan de slag te gaan. Elke Waregemnaar met een goed idee komt in aanmerking om zijn/haar praktijk onder te brengen in BIBLAB. Gaande van een coworkspace tot repetitieruimte, een pop-up koffiebar tot concertlocatie, van een evenementenplek tot nadenkruimte,… Alles kan, als het maar creatief is.

Nog tot het einde van de heraanleg van de Noorderlaan kan je 30 minuten gratis parkeren op de parking achter het station. Dit moet de parkeerdruk in de Boulezlaan verminderen. Wie iemand komt afzetten of ophalen aan het station kan nu immers een half uur gratis op de stationsparking terecht.

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgisch spoorwegnet, installeert in de komende tijd nieuwe veiligheidssystemen langs de spoorlijn 75 (Gent–Kortrijk) tussen Deinze en Waregem en in beide stations. De voorbereidingen zijn al bezig, de eigenlijke werken gebeuren met een mobiele werf.

Occasionele Politieverordeningen Schepencollege 08/02/18

feb
26

Van de zitting van 26 februari om 19.00u. in de vergaderzaal van het OCMW op de 5de verdieping van De Meers.

Hieronder vind je de dossiers die op het Schepencollege van 15 februari 2018 goedgekeurd werden.

Voor dossiers die analoog werden ingediend:
De stedenbouwkundige vergunningen worden steeds per aangetekende zending aan de bouwheer overgemaakt in de week volgend op het betreffende Schepencollege. Bij de vergunning vind je een bekendmaking op A3-papier.