Toegankelijke feesten

Omdat we van het idee zijn dat de Waregem Koerse Feesten écht een feest voor iedereen moet zijn, trekt het stadsbestuur dit jaar nog meer de kaart van toegankelijke feesten.

Jong, oud, mobiel of minder mobiel. De Waregem Koerse Feesten 2023 worden voor iedereen het hoogtepunt van het jaar. Om ervoor te zorgen dat iedereen volop kan genieten, werkte het stadsbestuur nauw samen met de seniorenadviesraad en Inter, het Vlaams Expertisecentrum voor Toegankelijkheid, om te kijken welke inspanningen we kunnen doen om de Waregem Koerse Feesten voor iedereen vlot toegankelijk te maken. Ook vzw Victor gaf ons input hoe we voor personen met autisme en hun gezin toegankelijke feesten kunnen organiseren.

 

Hoe gaan we te werk?

Toegankelijke feesten beginnen met de vanzelfsprekende zaken. Zo zorgen we eerst en vooral voor een vlotte bereikbaarheid. Denk daarbij maar aan makkelijk te bereiken parkings met voldoende plaats voor mindermobiele personen, kiss & ridezones en oog voor rijplaten en kabelgoten waar nodig.Naast bereikbaarheid moet ook de volgende stap genomen worden: de betreedbaarheid. Ook daarvoor nemen we de nodige maatregelen. Zo zorgen we voor toegankelijke toiletten die ook voor minder mobiele mensen vlot te betreden zijn.

De Waregem Koerse Feesten houden ook rekening met assistentie- of blindengeleidehonden. Zij zijn overal welkom.

Er zullen ook voldoende vuilnisbakken zijn, want rondslingerend afval kan zorgen voor een beperkte toegankelijkheid voor minder mobiele personen. Tot slot wordt alles bewegwijzerd met logische en duidelijke pictogrammen.

Voor de veiligheid van iedereen vragen wij om geen rugzakken, grote handtassen of frigoboxen mee te nemen tijdens de feesten.

Bovendien is er camerabewaking tijdens de Waregemse feestweek! 

terug naar startpagina