WAREGEM KOERSE MUSIC

24 augustus 201926 augustus 2019

 park Baron Casier
 GRATIS toegang

 20.00u. (zowel zaterdag als maandag)

Ons muziekfestival gaat vanaf dit jaar door onder de noemer Waregem Koerse Music. Het recept zaterdag én maandag blijven we wel behouden. Waarom? Omdat dat gewoon een prima idee is, vind je ook niet?

 

ZATERDAG 24 AUGUSTUS

Delvis op Waregem Koerse Music

20.30u. Delv!s

Delv!s (Niels Delvaux) heeft zijn artiestennaam te danken aan zijn opvallende kuif tijdens zijn schoolcarrière. Van jongs af aan was hij verslingerd aan gospel & soul, Billie Holiday & Nina Simone. Hij werd prompt frontzanger van een Nirvana & AC/DC-coverband en ging daarna jazz studeren in Antwerpen om uiteindelijk in Brussel te eindigen waar hij zich onderdompelde in de electromuziek. Vandaag mixt Delv!s zijn favoriete genres moeiteloos in een straffe set: funk, disco, pop & soul. Hij scoorde op de radio met o.a. Come My Way en Brother, uiterst dansbaar!

Hof Van Commerce op Waregem Koerse Music

22.00u. 't Hof Van Commerce

In 2018 vierde ’s lands meest legendarische hiphopband  20 jaar en ze vieren gewoon verder in 2019! Na wat zijprojecten, een paar kilo’s minder en wat jaartjes schoner, zijn de mannen van ’t Hof van Commerce weer helemaal klaar om hun funk, soul en partymuziek met iedereen te delen. Met al hun hits en wat nieuw voer duiken ze even enthousiast als voorheen de podia op. De hiphop zit nog steeds in hun lijf. Met ontembare motivatie, onuitputtelijke energie, en vooral veel goesting rappen ze over vanalles en nog wat: vrouwen, God, drugs, en zichzelf. Met een grappige noot én heel veel originele beats. Dus, fans van Buyse, 4t4 en Kowlier: kom mor ip en mis dit niet!

Discobar Galaxie op Waregem Koerse Music

23.30u. Discobar Galaxie

Zoals elk goed verhaal durven de versies al eens verschillen. Maar volgens historici vindt de allereerste DJ-set van Discobar Galaxie plaats in 1994, ergens in een kelder in Leuven. DJ's Bobby Ewing, Lars Capaldi en Loveboat draaien disco en rapmuziek. Acid jazz en house. Soul en Drum&Bass. Madonna en The Prodigy. Kortom, whatever the hell they like.  En dat doen ze intussen al 25 lichtjaren lang. Met naar schatting 1,24 miljoen draaiuren op de teller, van het grootste festival tot het smerigste jeugdhuis. Met legendarische radioshows op Studio Brussel. En met zes inmiddels onvindbare mixalbums. Hun jubilé de l'espace vieren ze het hele jaar door. Half mei verscheen ook hun intergalactische 7-inch vinylbox (met uitsluitend vinyl-singles) én een nieuwe driedubbele verzamel-cd Discobar Galaxie: 25 Light Years.

MAANDAG 26 AUGUSTUS

OT op Waregem Koerse Music

20.00u. OT

OT is steno voor Olivia Trappeniers. Ze zat in 2016 in het team van Bent Van Looy in The Voice van Vlaanderen en wordt een jaar later uit meer dan 800 jonge talenten gekozen als de eerste Rising Star van radiozender MNM. Ze neemt daarna samen met Regi het nummer You have a heart op. De eerste hit was meteen binnen voor OT. In het najaar van 2018 verovert ze maandenlang de playlists van bijna alle radiozenders met  Where is my love, haar eerste single onder eigen naam. Hetzelfde jaar haalt ze een MIA-nominatie binnen voor doorbraak van het jaar.

Laura Tesoro op Waregem Koerse Music

21.30u. Laura Tesoro

Nog een ster die maar blijft rijzen: Laura Tesoro werd in 2014 tweede in The Voice en in 2016 finishte ze als tiende op het Eurovisiesongfestival (What’s The Pressure). Daarna scoorde ze heel wat hits met internationale allures: Higher (goed voor bijna 2 miljoen views op YouTube), Beast, Mutual en Up. Dit voorjaar heeft Laura Tesoro haar repertoire én schare fans flink uitgebreid met een indrukwekkende doortocht in het VTM-programma Liefde voor Muziek. Daar werd ze door doorwinterde artiesten als Jan Leyers en Kommil Foo prompt uitgeroepen tot dé revelatie van de Vlaamse muziekwereld.

Regi op Waregem Koerse Music

23.00u. Regi

Welkom in Regi’s World! Ooit een televisieprogramma, heden een prikkelende omgeving vol muzikale avonturen. Nu het vlaggenschip Milk Inc. om begrijpelijk redenen op non-actief staat, zijn er nog wel een paar duizend andere dingen om mee bezig te zijn. Regimania bijvoorbeeld, een 80 minuten durende DJ-set vol verrassingen. En natuurlijk maakt Regi nummers. Of liever: successen. In 2018 scoort hij zijn grootste hit tot dusver. Ellie is een nummer over zijn dochter Ellie Martha en ze mocht de hoes zelf maken van ‘haar’ liedje. Dit voorjaar breidde hij samen met Milo Meskens een vervolg aan dit succes met superhit Ordinary.

Voor het eerst tijdens de Feesten is er één uitbater verantwoordelijk voor de catering in park Baron Casier. Bar-bistro Baron Casier staat in voor de bar en catering tijdens Waregem Koerse Music. Hiervoor werken ze samen met brouwerij Haacht.

Voor de veiligheid van iedereen vragen wij om geen rugzakken, grote handtassen of frigoboxen mee te nemen tijdens de feesten.
Bovendien is er camerabewaking tijdens de Waregemse feestweek!

terug naar startpagina