WAREGEM KOERSE MUSIC

27 augustus 202229 augustus 2022

 park Baron Casier
 GRATIS toegang

 20.00u. (zowel zaterdag als maandag)

Waregem Koerse Music, dat is nog steeds gratis festivalmuziek op zaterdag én maandag. Waarom? Omdat dat gewoon een prima idee is, vind je ook niet?

 

ZATERDAG 27 AUGUSTUS

Waregem Koerse Music is een massa-event. 
We vragen om geen rugzakken, grote handtassen of frigoboxen mee te nemen.

Yevgueni

20.00u. - YEVGUENI

De zaterdageditie trappen we af met de tijdloze Nederpop en het onnavolgbaar stemgeluid van Klaas Delrue van Yevgueni. Yevgueni is veelzijdig: speelt in kerken en op festivals, in parochiezalen en rocktempels. Maar weet ook steeds weer te verrassen met beklijvende concerten. Yevgueni bestond in 2020 twintig jaar en we plukken enkele highlights uit hun cv: 6 studioalbums, 29 singles, 750 concerten, 7 miljoen Spotifystreams...

School is Cool

22.00u. - SCHOOL IS COOL

Vanaf 22.00u. mag park Baron Casier zich opmaken voor de typische School is Cool-sound: het duetteren van Johannes’ stem met die van Hanne Torfs is terug,  de synths van Hanne en Michaël Lamiroy stuwen het geheel vooruit, terwijl Toon Van Baelen’s bijna onherkenbare basgitaar alles ondersteunt. Achter de drums zit een nieuw gezicht: Niels Meukens, die sinds vorige zomer meespeelt.

Dit najaar brengt School is Cool een vijfde langspeler uit. Ondertussen kan je hen aan het werk zien op onder andere ‘Ik zie u graag’ (NL), Gladiolen, Rock Affligem, Rock Herk... En natuurlijk helemaal gratis in Waregem. 

Kurkdroog

23.30u. - KURKDROOG

Kurkdroog is vooral bekend voor hun straatinterviews, maar nu maken ze er een missie van om voor al hun ‘bruurs’ elk feestje in de fik te steken. Met Toon als dj en Angel als mc gaat het dak er hoe dan ook af. Op hun palmares staan onder andere Dranouter Festival, Kamping Kitch Club en Willrock.

MAANDAG 29 AUGUSTUS

Waregem Koerse Music is een massa-event.
We vragen om geen rugzakken, grote handtassen of frigoboxen mee te nemen.

Metejoor

20.00u. - METEJOOR

Het wordt een drukke zomer voor Metejoor nadat zijn debuutalbum Metejoor méér dan 10 000 keer over de toonbank ging en de bescheiden Kempenzoon in een resem tv-programma’s te gast was. Daarna waren er de uitverkochte theatershows in de lente en nu stoomt hij zich klaar voor de grote zomerfestivals. Waregem Koerse Music is een uitzonderlijke kans om de man van 1 op een miljoen, Rendez-vous, Dit is wat mijn mama zei en liefst drie MIA-awards gratis en voor niks aan het werk te zien!

Regi

22.00u. - REGI LIVE

Vorig jaar zette Regi met zijn band en een pak vrienden nog het Sportpaleis op zijn kop. 15 000 bezoekers kregen een adrenalinespuit die hun weerstand tegen het coronavirus meer dan verdubbelde.

Regi nodigt opnieuw een aantal van zijn muzikale vriend(inn)en uit om ook Waregem Koerse Music te laten ontploffen. Zijn geproduceerde hitrepertoire is eindeloos: hij kan putten uit meer dan 20 jaar hitnoteringen om een memorabele concertavond samen te stellen.

pat krimson

00.00u. - PAT KRIMSON (dj-set)

Pat Krimson aka Patrick ‘Patje’ Claesen is een pionier op gebied van dance in België. Met zijn label Dance Opera, Club Atmoz en projecten 2Fabiola & Nunca heeft hij heel wat teweeggebracht in dansend Vlaanderen. Wekelijks staat Pat achter de draaitafels, vooral in België en Nederland, maar even goed in Tokyo, Moskou of op Tomorrowland.

Dit dubbele muziekfestival vindt plaats in park Baron Casier en kan georganiseerd worden met de steun van horecazaak Baron Casier (die samenwerkt met Brouwerij Haacht), in een realisatie van cc De Schakel.

terug naar startpagina