Open call: MAART Kunstroute 2019

okt
01

OPEN OPROEP GASTCURATOREN - MAART KUNSTROUTE 2019
Deadline: 1 oktober 2018

Van 29 tot 31 maart 2019 vindt de zevende editie plaats van MAART Kunstroute in Waregem. Het druk bezochte kunstparcours verbindt zes locaties in het centrum van de stad waar het publiek kan genieten van fel gesmaakte hedendaagse kunstexpo’s en performances. Via een uitgestippelde wandel/fietsroute kan de bezoeker halt houden in Be-Bart, BruthausGallery, CC De Schakel, Zaal 29 (Kunstacademie), Claessens Canvas en Verde-Art Gallery. Op vrijdagavond 29 maart 2019 opent het kunstparcours met een feestelijke nocturne. Tijdens het weekend kan MAART doorlopend worden bezocht. De toegang is gratis voor het publiek. Op sommige locaties vinden er speciaal opgezette initiatieven plaats gekoppeld aan MAART Kunstroute, vaak lopen de tentoonstellingen langer dan het weekend van MAART Kunstroute.

Voor de editie 2019 lanceert MAART een open oproep naar gastcuratoren. De organisatoren willen twee locaties (m.n. CC De Schakel, Zaal 29 in de Kunstacademie) toewijzen aan twee curatoren (of curatoren-collectieven) die een tentoonstelling samenstellen. Alle media komen in aanmerking. Met deze oproep beoogt MAART het professionele kunstenveld. Per locatie is er een budget voorzien voor productie en honorarium. De voorziene ondersteuning varieert al naargelang de locatie. Een plaatsbezoek is verplicht. Een detail hiervan is terug te vinden op de infofiche van elke locatie.

Locaties open call

1. Cultuurcentrum De Schakel: infofiche (download)
2. Zaal 29, Stedelijke Kunstacademie: infofiche (download)

Uit de inzendingen zal de jury van MAART een selectie maken in functie van de kwaliteit van het concept en de coherentie van het geheel. Vervolgens zullen de geselecteerde curatoren eind oktober gecontacteerd worden voor verdere praktische afspraken (verdere locatiebezoeken, bespreking werk, periode van op- en afbouw, enz.). De organisatie van MAART zorgt voor de algemene omkadering van het project: de ter beschikkingstelling van de ruimte, promotie, uitnodigingen en openingsreceptie, verzekering van de tentoongestelde werken en burgerlijke aansprakelijkheid, permanentie tijdens de tentoonstelling van 29 tot 31 maart 2019. De selectie gebeurt op basis van een digitale portfolio.

Deze digitale portfolio bestaat uit:
1.    De gegevens van de indiener (naam, voornaam, adres, telefoon, e-mail)
2.    Concept voor een tentoonstelling in één van de twee beschikbare ruimtes. De indiener kiest voor één van de twee locaties           en richt het portfolio naar de gekozen ruimte.
3.    Tekst- en beeldmateriaal geven een beeld van het werk van de voorgestelde kunstenaars
4.    CV met een lijst van tentoonstellingen en andere relevante informatie (vb. aanklikbare links naar website(s) waar projecten         van de curator en/of kunstenaars te zien zijn)
5.    De portfolio wordt digitaal aangeleverd als één bestand in pdf-formaat (opgepast: niet als een reeks aparte jpeg’s).
6.    De naam van het bestand bevat de naam van de indienende curator en de gekozen ruimte
7.    Het bestand is bij voorkeur max. 5 MB groot (grotere bestanden worden verstuurd via WeTransfer)

Ten laatste op 1 oktober 2018 te mailen naar cultuur@waregem.be
De beslissing van de jury is onherroepelijk en iedere deelnemer verklaart er zich mee akkoord door deelname. Over de niet-selectie zal niet gecommuniceerd worden.

Volg MAART Kunstroute hier op Facebook

  

Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 12 56
Nu gesloten
Alles weergeven
Created at: 25/01/2016