Verkeerswijzigingen Brabantstraat en Eugène Bekaertlaan

Gepubliceerd op Vrijdag 13 september 2019

Sinds 9 september is er eenrichtingsverkeer ingevoerd in het stukje Brabantstraat tussen de Vichtseweg en de ingang van het bedrijf TVH. Daarnaast zijn er ook enkele wijzigingen in de Eugène Bekaertlaan. Dit moet zorgen voor vlotter en veiliger verkeer in de industriezone Waregem-Zuid. (zie ook kaartje onderaan dit bericht)

Eugène Bekaertlaan

Sinds de Eugène Bekaertlaan is doorgetrokken tot aan de Anzegemseweg, is deze straat de hoofdaansluiting voor bedrijventerrein Waregem-Zuid. Om het verkeer er zo vlot mogelijk te laten verlopen zijn er twee verkeerswijzigingen doorgevoerd:

  • parkeerverbod in de Eugène Bekaertlaan van de Anzegemseweg tot aan de Industrielaan.
  • Verkeer in de Eugène Bekaertlaan tussen de Industrielaan en de Anzegemsweg heeft voorrang op de zijtakken van de straat.

Brabantstraat

Voor de veiligheid van de fietsers in de Vichtseweg mag gemotoriseerd verkeer in de Brabantstraat de industriezone niet meer uitrijden richting Vichtseweg. Dit eenrichtingsverkeer geldt in het stukje Brabantstraat tussen de Vichtseweg en de ingang van Termote VanhalstFietsers mogen wel nog de straat in- en uitrijden.