Gezocht: tuinrangers (m/v/x)

Gepubliceerd op Woensdag 05 augustus 2020
07 oktober 2020
Tuinranger

Word jij ook gewoon blij van het gefluit van de vogels, het drukke gezoem van de bijen en hommels in je tuin? Dan ben jij misschien wel de tuinranger die wij zoeken!

Dit najaar start onze stad een gloednieuw vrijwilligersproject in samenwerking met Inverde, de opleidingstak van Natuur en Bos. Een team speciaal opgeleide tuinrangers neemt onze inwoners mee op safari in hun eigen tuin, op zoek naar fascinerende ‘wildlife. Tegelijk geeft de ranger advies op maat voor een meer natuurvriendelijke tuin die bruist van het leven en beter bestand is tegen droogte en hitte. Zo maken we van Waregem één groot natuurgebied.

Wie zoeken wij?

Een tuinsafari met advies duurt al gauw twee uur, dus om te beginnen is het belangrijk dat je tijd kan vrijmaken voor vrijwilligerswerk. Kennis van planten en diersoorten is natuurlijk meegenomen, maar geen must. Belangrijker is enige ervaring met tuinieren, veel goesting om bij te leren, een beetje ervaring met facebook maar vooral het nodige enthousiasme om je passie door te geven aan jong en oud.

Benieuwd?

Surf alvast eens naar www.tuinrangers.be en kom zeker naar de gratis infoavond op woensdag 7 oktober 2020 om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis .
Deze infoavond is vrijblijvend maar graag vooraf inschrijven via onderstaand formulier. Zo kunnen we je rechtstreeks op de hoogte brengen mocht de infoavond verplaatst of uitgesteld worden in kader van Corona.

 

Schrijf je hier vrijblijvend in voor de infoavond

Jouw gegevens