Activiteitenfiche aanvragen

De activiteitenfiche bundelt alle aanvragen die je nodig hebt om een geslaagde activiteit te organiseren. De administratieve last is daardoor beperkt. Het formulier kan je krijgen aan de balie van de stadswinkel of kan je downloaden op deze site. De fiche dien je volledig ingevuld te bezorgen in de stadswinkel. Het secretariaat zorgt er vervolgens voor dat de ingevulde fiche verspreid wordt naar de betrokken diensten.
Bij correcte invulling van de fiche, wordt gezorgd voor:

  • vergunning burgemeester
  • goedkeuring door burgemeester en schepenen
  • toelating gebruik openbaar domein
  • erkenning muziekactiviteit
  • verwerken aanvraag publiciteitsborden
  • leveren feestmateriaal (tegen betaling)

 

Online invullen

Je kan de activiteitenfiche hier online invullen of downloaden als PDF

Voorwaarden

Bezorg ons de ingevulde fiche uiterlijk een maand voor aanvang van jouw activiteit.

Kosten

De aanvraag is gratis. De huur van eventuele materialen en aanplakken van affiches is betalend. (zie verder)

Meer info

UiT-kalender

Registreer jezelf en voer jouw activiteit in op de online databank www.uitdatabank.be. Deze databank voedt, naast de stedelijke kanalen, de wekelijkse agenda in het Gouden Blad en de lokale pers en tal van andere online en gedrukte agenda's. Lees hier waarom je jouw activiteit maar beter in de UiTdatabank invoert. Gebruik je de databank voor het eerst? Dan bekijk je best eerst eens deze pagina.

Audiovisueel materiaal

Ben je aangesloten bij een erkende stedelijke adviesraad, dan kan je audiovisueel materiaal ontlenen bij de stad. Bekijk hier de voorwaarden.

Heb je als vereniging een link met het jeugdwerk, dan kan je beroep doen op de uitleen van de jeugddienst.

Verenigingen die niet zijn aangsloten bij een stedelijke adviesraad, kunnen terecht bij de provinciale uitleendienst in Kortrijk.

Affiches en publiciteit

Affiches aanplakken op de stedelijke aanplakborden
In Waregem staan op diverse locaties stedelijke aanplakborden voor het aanplakken van affiches. Je kan tegen betaling vijftien affiches afgeven in de stadswinkel, uiterlijk één maand voor aanvang van de activiteit. De affiches worden dan twee weken voor aanvang van het evenement aangeplakt en dit op dinsdag.

Jouw activiteit op onze persconferentie
Elke tweede dinsdag van de maand organiseert de stad een persconferentie in de Briek Schottezaal in het stadhuis. Wil jij (met je vereniging) langskomen om jouw activiteit voor te stellen? Stuur dan een mailtje naar info@waregem.be

Sabam en billijke vergoeding

Je zal zeker muziek draaien op je evenement? Vergeet dan niet -indien nodig- te voldoen aan alle voorwaarden van Sabam en de billijke vergoeding. lees verder...
Wat Sabam en billijke vergoeding betreft is het best om rechtstreeks met hen contact op te nemen omdat de reglementering regelmatig wordt aangepast.

Security door vrijwillige stewards

Je moet voor de federale overheid het formulier 'aanvraag toestemming burgemeester voor het uitvoeren van bewakingsactiviteiten door effectieve leden van de vereniging of personen die een effectieve en aanwijsbare band hebben met de vereniging' invullen.
Mail de bijlage naar secretariaat@waregem.be én naar spvcontrole@ibz.fgov.be.

Nuttige bijlages bij de activiteitenfiche

Verantwoordelijke dienst

Gemeenteplein 2
8790
Waregem
056 62 12 37
Nu gesloten
08:30 - 12:00
Alles weergeven