Activiteitenfiche aanvragen

De activiteitenfiche bundelt alle aanvragen die je nodig hebt om een geslaagde activiteit te organiseren. Met een ingevulde fiche zorgt de stad voor: vergunning burgemeester, goedkeuring schepencollege, toelating gebruik openbaar domein, erkenning als muziekactiviteit, verwerking aanvraag publiciteitsborden en/of levering feestmateriaal (tegen betaling).

DIEN JE AANVRAAG IN (3 mogelijkheden)

  • stadswinkel: vraag een activiteitenfiche aan de balie + geef de ingevulde versie er terug af
  • pdf: download de fiche + geef de ingevulde fiche af in de stadswinkel
  • online formulier: vul de fiche online in. Alles wordt automatisch in gang gezet.

PRAKTISCHE INFO

  • Dien je aanvraag uiterlijk 1 maand voor je activiteit in.
  • De aanvraag is gratis.
  • De huur van eventuele materialen en aanplakken van affiches (zie verder) is betalend.
Extra informatie

1. UiT-kalender

Registreer jezelf en voer jouw activiteit in op www.uitdatabank.be. Dan komt jouw event ook o.a. in de wekelijkse agenda in het Gouden Blad, www.uitinwaregem.be en andere online en gedrukte agenda's. Gebruik je de UiTdatabank voor het eerst: lees de richtlijnen.

2. Audiovisueel materiaal

3. Reclame maken voor jouw event

Affiches aanplakken op de stedelijke aanplakborden
In Waregem staan op diverse locaties stedelijke aanplakborden voor het aanplakken van affiches. Je kan tegen betaling vijftien affiches afgeven in de stadswinkel, uiterlijk één maand voor aanvang van de activiteit. De affiches worden dan twee weken voor aanvang van het evenement aangeplakt en dit op dinsdag.

Jouw activiteit op onze persconferentie
Elke tweede dinsdag van de maand organiseert de stad een persconferentie in de Briek Schottezaal in het stadhuis. Wil jij (met je vereniging) langskomen om jouw activiteit voor te stellen? Stuur dan een mailtje naar info@waregem.be.

4. Sabam en billijke vergoeding

Je zal zeker muziek draaien op je evenement? Dan moet je -indien nodig- voldoen aan alle voorwaarden van Sabam en de billijke vergoeding. In dat geval neem je best rechtstreeks contact op met Sabam en billijke vergoeding omdat de reglementering regelmatig wijzigt.

5. Nuttige bijlages bij de activiteitenfiche