De Kleinste Steeple 'OVERAL(t)'

26 AUGUSTUS 2023

  park Baron Casier

  GRATIS toegang

  vanaf 14.00u. - einde rond 18.00u. (picknickweide vanaf 12.30u.)

De Kleinste Steeple, het familie-uitje bij uitstek tijdens de Waregem Koerse Feesten, zoekt het dit jaar overal. Echt overal. Zo vonden ze in een ver Israëlisch hoekje het grappigste levende standbeeld ter wereld en liepen ze in Togo geschifte acrobaten met benen van wel vijf meter lang tegen het lijf. Gelukkig troffen ze in Frankrijk enkel de kleine paardjes van Les Goulus, een vreemde mijnheer van Cie Ecart en de funky breakdancers van Suprise Effect, want toen ze bijna thuis waren kregen ze de wereldrecordbrekers van 15ft6 in het vizier en ja, hun League & Legend was er inderdaad boenk-op. Ga jij voor een zelfde ervaring? Trek dan je beste overalletje aan en rep je naar park Baron Casier, wedden dat het onvergetelijk wordt?

We kregen ook nog net door dat tal van verenigingen en medewerkers beloven het park overal te besprenkelen met doetjes, magjes en mega geestige dingskes – ’t is maar dat je het weet.

Het volledige programma ontdek je op www.ccdeschakel.be.

 

  ARTIESTEN

15FT6

League & Legend

In League & Legend vecht 15Feet6 het uit op de grasmat. Gewapend met polsstokken en tape breken ze elk record op hun weg naar de top. De naam van het spel is irrelevant, de show allesbehalve.

ORTA DA

Stones

Wat gebeurt er als vogelpoep een heel monument van heldhaftige strijders doet ontwaken?

Stones vertelt een verhaal door de ogen van een sculptuur die tot leven komt en neemt ons mee op een ironische reis door de 20e eeuw, een reis tussen geesten en herinneringen. Dit is een bitterzoete en verrassende voorstelling, vol sterke beelden, waarbij het heden flirt met het verleden en verbazing moeiteloos overgaat in gelach.

LES GOULUS

The Horsemen

Drie bekende Franse ruiters gaan een dressuurdemonstratie geven, met het oog op de volgende Olympische Spelen. Ondanks enkele mislukkingen houden ze onverstoorbaar vast aan de 'Franse houding'. De ruiters vertegenwoordigen het karikaturale beeld van de Fransen zoals gezien door buitenlanders: arrogant, zelfverzekerd, op het randje onaangenaam.

CIE AFUMA

Etsumon

Een voorstelling met een bonte mix van jongleren, mime en komedie op een hoogte van 5 meter. De drie steltlopers rollen en tollen over en op elkaar alsof ze een gevecht op leven en dood aangaan… maar geen paniek: ’t is maar om te lachen.

SURPRISE EFFECT

We connect the world

Breakdance, grapjes en interacties, daarmee toeren deze Franse jongens de wereld rond. Heel vaak op marktpleinen in grote wereldsteden, maar nu eens gewoon in ons park. Verwacht je aan waaghalzerij op streelafstand.

  DE KLEINSTE PICKNICK

Vlak voor de Kleinste Steeple is er ook een picknickbuffet. Het buffet is samengesteld uit fairtrade- en korteketenproducten. Vooraf online inschrijven kan via www.ccdeschakel.be/.

Kaartjes kosten 11 euro, kinderen onder de 12 jaar eten mee voor 6 euro en kinderen jonger dan 3 jaar zelfs helemaal gratis! De picknick start om 12.30u. en loopt af om 14.00u., vlak voor het begin van de Kleinste Steeple. Zo heb je meteen de beste plaatsjes om alle optredens mee te pikken in park Baron Casier.

  ANIMATIE

Tal van verenigingen en vrijwilligers draperen rond dit geestig allegaartje een mix van doe- en speelactiviteiten voor jong en oud.

 

terug naar startpagina