Koersefoor

24 augustus 202330 augustus 2023
Waregem Koerse

 Markt

 GRATIS toegang (attracties wel betalend)

 elke dag vanaf 15.00u. (openingsdag vanaf 18.00u.)

Geen Waregem Koerse Feesten zonder Waregem Koersefoor. Tientallen kermisattracties schreeuwen weer om jouw aandacht op de Markt, de ene al wat wilder dan de andere. De Waregem Koersefoor, dat is voor elk wat wils: groot en klein, genieters en durvers.

 

 24 AUGUSTUS 18.00u. > OPENING FOOR

Het schepencollege geeft op donderdagavond het traditionele startschot. Daarna volgen een portie gratis oliebollen en een kwartier gratis kermis voor iedereen!

Prikkelarme foor

Voor we echt starten met de kermis organiseren we een prikkelarme foor. Op donderdag 24 augustus, van 16.00u. tot 18.00u., draaien de molens trager, is er minder licht en geluid. Inter gaf ons tips en de stad kreeg nog meer tips van vzw Victor, een organisatie voor personen met autisme en hun gezin. HIER kan je een plan vinden, telkens met foto’s en uitleg per kraam. Op die manier kan iedereen rustig en goed voorbereid naar de foor.

 

  24 AUGUSTUS 19.00u. > STEEPLEWORP

Nog zo'n traditie is de geschenkenworp voor kinderen tot 12 jaar. Het schepencollege gooit vanaf het balkon van het vroegere stadhuis honderden pluchen paardjes, beertjes en popjes naar beneden. Daar belanden ze in de handen van alle kleuters en lagereschoolkinderen.

Ieder kind tot 12 jaar is er welkom! 

Om alles veilig en ordelijk te laten verlopen, staan de kleuters in één zone en de kinderen uit het lager onderwijs in een tweede zone. Je kan de zones enkel bereiken via de Stormestraat.

  25 AUGUSTUS TOT 30 AUGUSTUS 15.00u. > FOOR

Van donderdag 24 augustus tot en met woensdag 30 augustus is de foor elke dag open vanaf 15.00u. (donderdag 24 augustus pas vanaf 18.00u.).

De Markt is weer overladen met tientallen kermisattracties. Je vindt er veel bekende gezichten, maar naar goede gewoonte pakken we ook elk jaar uit met enkele toffe nieuwkomers.

 

 30 AUGUSTUS 14.30u. > SLOTDAG

De laatste dag van de Waregem Koersefoor is er ook speciaal voor Waregemnaren met een handicap. Het stadsbestuur schenkt hen dan een gratis kermisnamiddag. Onder begeleiding van medewerkers van de adviesraad voor personen met een handicap en het stadsbestuur kunnen ook zij op en top genieten van alle attracties. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dat kan via het welzijnshuis: 056 62 97 20 of dienstencentrum@welzijn.waregem.be

Natuurlijk is iedereen gewoon welkom op de slotdag. De kermisfoor blijft die dag open tot 22.00u.

ALLE KERMISATTRACTIES

 

Frituur-Gebak Booghs Visspel Kinderschietkraam
Koordjetrek Tir Danny Bingo Bal-Game
Gents Gebak Pauwels Ringenspel G. Force
Prikballon Pottenspel American Basketball Game
Doggyspel Samson Western House Fun House
Golden Race Monaco Dobbelspel Magneetspel
Vliegtuimolen Funny Land Auto-scooter Lunapark Replay
Kindermolen Bambino Deca-Dance Suikerspin
Take Off Mini schip  
     

 

terug naar startpagina