MABATOBATO

29 augustus 2021

 park Baron Casier
 GRATIS toegang

vanaf 14.45u.

Een namiddag vol heerlijke en kleurrijke mix van wereldmuziek, exotische eetstanden om duimen en vingers bij af te likken, een wereldkinderdorp, een Zuiderse info- en cultuurmarkt én tonnen sfeer en solidariteit.

Dit jaar kan je tijdens Mabatobato een reis rond de wereld maken. Het park wordt ingedeeld in drie (wereld)delen - Azië, Zuid-Amerika en Afrika/Midden-Oosten - waar je terecht kan voor lekker eten, info, muziek, animatie en workshops. Er is ook een wedstrijd voor de kinderen.

De Gentse percussiegroep Famba geeft het startschot om 14.45u. op de Markt en loopt dan door de Stationsstraat naar park Baron Casier.

 PROGRAMMA
 

PROGRAMMA MIDDENPLEIN
  • 15.00u.   Famba                      

  • 17.30u.   Remork & Karkaba     
  • 18.30u.   Mec Yec

Programma Afrika en Midden-Oosten
  • 15.30u.-16.00u. optreden Remork & Karkaba    

  • 16.15u.-16.45u. initiatie Gnawa door Karkaba
  • 17.00u.-17.30u. initiatie Afrikaanse dans door vzw Kassoemaï          
  • 18.00u.-18.30u. initiatie Afrikaanse dans door vzw Kassoemaï

Doorlopend: infostand van Waregemse 4e pijlers, eetstands, sierraden maken met fietsbanden en hennatattoo's voor kinderen

Programma Azië

Doorlopend: infostand van Waregemse 4e pijlers, eetstands, lampionnen maken, bamboestiek (constructies maken met bamboestokken)

Programma Zuid-Amerika
  • 15.30u.-16.00u. initiatie Cubaanse salsa door Waregemse dansschool Salsa de Cuba

  • 16.30u.-17.00u. optreden Famba
  • 17.30u.-18.00u. initiatie Cubaanse salsa door Waregemse dansschool Salsa de Cuba        

Doorlopend: eetstand, maracas maken, alpaca’s

mabatobato

 FAMBA (vanaf 15.00u.)

De Gentse percussiegroep Famba geeft het startschot om 14.45u. op de Markt en loopt dan door de Stationsstraat naar park Baron Casier. Je kan de groep ook terugvinden in het deel Zuid-Amerika om 16.30u.

Famba is een kleurrijke, geëngageerde percussiegroep die met Latijns-Amerikaanse ritmes sfeer en ambiance brengt tijdens een optocht, feest of evenement. Door hun kleurrijke, enthousiaste, ritmische aanwezigheid trekken ze de aandacht van iedereen. Kortom, vrouwen, lesbisch en feministisch, met een passie voor percussie… of zoals ze het zelf graag verwoorden: Fiesta Feminista!

mabatobato

 REMORK & KARKABA (vanaf 15.30u.)

Om 15.30u. kan je in Afrika terecht voor een optreden van Remork & Karkaba. Ze spelen ook nog eens om 17.30u. op het middenplein.

Remork & Karkaba is een unieke fanfare die bestaat uit een blazerssectie en Marokkaanse gnawa-percussie. De enthousiaste muzikanten weten als geen ander hoe ze in een mum van tijd een (straat)feestje in gang kunnen steken. Ze slepen jong en oud, van her en der, moeiteloos mee met hun stevige fanfareriffs die genereus worden uitgestrooid op gnawa percussie en dans. De groep speelt zowel eigen nummers, geschreven door Luc Mishalle, als arrangementen van diens gnawa-jazz groep Marockin’ Brass.

Band mec yek

MEC YEK (vanaf 18.30u.)

De Brusselse groep Mec Yek sluit Mabatobato af om 18.30u. op het podium.

Ergens halfweg de jaren 90 raakte Jaune Toujours-frontman Piet Maris in zigeunermiddens verzeild, waarna hij op- en afreisde naar Roma in Slovakije, om met zijn accordeon in aanslag opnames en notities te maken van de liederen die daar het leven van elke dag uitmaken. Dat veldwerk vormde de grondslag van Mec Yek. Er worden uitstappen gemaakt van de nostalgie uit de eerste jaren bij de Roma in Slowakije, naar meer grootstedelijke en hedendaagse dub, ska, latin en soul.

 WEDSTRIJD

Voor de kinderen is er een wedstrijd, want bij ieder infostandje kunnen ze een opdracht doen, een vraag oplossen of iets anders. De winnaars worden om 17.30u. bekendgemaakt. De gelukkigen winnen een bon voor een wandeling met alpaca’s.

Elke bezoeker houdt rekening met de geldende coronamaatregelen. Mabatobato is vrij toegankelijk. Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondmasker. Lees meer
We vragen ook om geen rugzakken, grote handtassen of frigoboxen mee te nemen.

terug naar startpagina