MABATOBATO

28 augustus 2022

 park Baron Casier
 GRATIS toegang

vanaf 15.00u.

Mabatobato, dat is een namiddag vol wereldmuziek, exotische eetstanden om duimen en vingers bij af te likken, een wereldkinderdorp, een zuiderse info- en cultuurmarkt én tonnen sfeer en solidariteit. Dit jaar is het thema: ‘Mabatobato, een zuiderse rotonde’.

Park Baron Casier wordt omgebouwd tot een sfeervol dorpsplein met muziek, dans, animatie, beleving en zuiderse smaken. De PA-toren is het centraal punt waar alles zich rond bevindt, met andere woorden: de rotonde.

We zoeken voor dit evenement nog vrijwilligers om alles in goede banen te leiden.  Ben jij beschikbaar en wil je jouw steentje bijdragen? Dan kan je jou aanmelden via dit formulier

Refusalon: kapper tijdens Mabatobato

 WORKSHOPS, ZUIDERSE SFEER EN WERELDKOKS

  • Het publiek wordt meegenomen naar verschillende landen aan de hand van themagebonden workshops waarbij beleving centraal staat.
    • Refusalon: Abdo, de topkapper van Palestina, of Zaid, de beste kapper van Bagdad, richten een kapsalon in en kwafferen de mannelijke en vrouwelijk bezoekers. Abdo’s specialiteit is رسم الحواجب بالخيط (Resm al hawajeb b alkuet) of gezichtsepilatie met een touwtje. Dit jaar vertrek je dus mooier naar huis dan dat je gekomen bent! 
  • Ook kinderen kunnen zich volledig uitleven met de interactieve kunst- en speelinstallaties. Ze worden klaargestoomd voor de eerste schooldag en kunnen terecht in de Larie en ape(n)school waar je lekker mag ravotten en de boel op stelten zetten.
     
  • Dit jaar geen grote muziekgroepen op het centrale podium, maar wel sfeermuziek van Mariachi los Tarascos en Yirikan die zich tussen de mensen begeven.  Op het middenplein kan je zoals gewoonlijk terecht voor een drankje en een hapje van de wereldkoks.
Mabatobato

We vragen om geen rugzakken, grote handtassen of frigoboxen mee te nemen.

terug naar startpagina