MABATOBATO (Park Casier)

Mabatobato

zondag 26 augustus van 15.00u. tot 20.00u.

GRATIS TOEGANG

Voor de zestiende keer op rij tovert het park Casier zich om tot een tropisch paradijs vol geuren en kleuren uit de hele wereld. Het resultaat is een heerlijk exotische mix van (wereld)muziek, dans, een wereldkinderdorp vol workshops en een Zuiderse cultuur- en foodmarkt!

/PROEF VAN HET ZUIDEN

De hele namiddag kan je alle hoeken van de wereld ontdekken op onze sfeervolle markt met infostanden over FairTrade, duurzame ontwikkeling, diversiteit,... Stop zeker ook eens bij de lekkere exotische hapjes en snacks: Polen, Congo, Indonesië, de Filipijnen,... zullen je zeker verrassen! En een (h)eerlijke exotische cocktail aan de FairTradebar maakt de cirkel compleet.

 

/WORKSHOPS VOOR JONG EN OUD (15.00u.-18.00u.)

 

 

 

 Mabatobato pimpt de wereld: pimp jezelf en help zo mee de wereld te verfraaien.

  • Pimp je kledij: Gat in je broek? Vlek op je shirt? Koop niks nieuws maar laat je kleding pimpen. Op die manier draag je je steentje bij tot duurzaamheid én heb je een gloednieuw kledingstuk bij!
  • Maak je eigen shampoo: Leer van een echt kruidenvrouwtje hoe je met verschillende natuurlijke en biologisch afbreekbare ingrediënten je eigen shampoo maakt. 
  • Gekke fotoshoot - een nieuwe wereld vol kleur en passie: Doe eens lekker zot en gedraag je als een echt fotomodel! Afrikaans, Indonesisch, Colombiaans? Het kan allemaal. De fotografe van dienst vereeuwigt jouw internationale outfits!
  • Knutselactiviteiten met Grabbelpas: Kom je wereld pimpen bij de Grabbelpasstand!

/WERELDDORP VOOR KINDEREN (15.00u.-18.00u.)

Een deel van het park is een heus werelddorp! Kinderen van 4 tot 12 jaar ontdekken er al spelend diverse aspecten van de multiculturele wereld!

 

/MUZIEK

 

 

  • Terikan (15.00u.): Vijf acrobaten en vijf percussionisten uit Guinee en Burkina Faso zorgen voor een waar spektakel met dans en acrobatie. Deze tien West-Afrikaanse vrienden geven het beste van zichzelf in een verbazingwekkende percussieshow.
  • Los Callejeros (17.00u.): Deze Leuvense "globetrotting artivists" brengen een eigenzinnige sound waarin vrij geëxperimenteerd wordt met Afro-latingrooves, Etnic-folkmusic, reggaeskanks, jazz en rock invloeden, Balkanese zigeunerritmes en een tikkeltje Europese tranen. Kortom een hartverwarmend zuiders volksfeest.

 

 

Voor de veiligheid van iedereen vragen wij
om geen rugzakken, grote handtassen of frigoboxen mee te nemen tijdens de feesten.
Bovendien is er camerabewaking tijdens de Waregemse feestweek!

Naar het overzicht van de Koerse Feesten

 

Praktische info

Hoe raak ik op de Waregem Koerse Feesten? Waar parkeer ik best? Waar is wat te doen?