Nieuws - meest recent

nov
29

Sinds midden september is de graphic novel 'Oorlog in Waregem' verschenen. Auteur/tekenaar Ivan Petrus Adriaenssens legt op donderdag 29 november haarfijn uit hoe dit prachtstukje tot stand kwam. Op diezelfde avond opent ook de tijdelijke tentoonstelling over 'the making of Oorlog in Waregem' in bezoekerscentrum HIPPO.WAR. Wil jij daar allemaal bij zijn? Dat kan voor slechts 5 euro.

Verenigingen en personen die zich in 2018 cultureel verdienstelijk hebben gemaakt, kunnen worden gehuldigd op het feest van de cultuurraad op zaterdag 2 maart 2019 om 20.00u. in CC De Schakel. Ook jubilerende verenigingen komen in aanmerking.
De criteria voor huldiging staan vermeld in het reglement dat je hier kan inkijken.

sep
01

De tentoonstelling Fantômas van Caroline Achaintre toont een tiental nieuwe sculpturen uit keramiek en 4 grote, handgetufte wandtapijten, naast een selectie nooit eerder getoonde tekeningen. In haar visueel opvallende en geestige sculpturen uit keramiek en haar handgetufte wandtapijten verwerkt Achaintre diverse verwijzingen naar mode en carnaval, maar evengoed refereren de werken aan het primitivisme en het expressionisme.

Ook dit jaar heeft het Stadsbestuur samen met de cultuurraad en de Waregemse 11-juli comités een mooi programma klaar.

Academische zitting
Woensdag 11 juli - 19.00u. - Raadzaal stadhuis

okt
19

Ben je een kunstenaar en wil je graag deelnemen aan Buren bij Kunstenaars in West-Vlaanderen?
De inschrijvingen voor de nieuwe editie zijn gestart!

Je hebt er waarschijnlijk al van gehoord: feestcheques. Vlaanderen Feest stelt feestcheques tot 175 euro ter beschikking tijdens de periode tussen 29 juni en 11 juli.

BIBLAB is een open experimenteel stadslabo dat makers en gebruikers, vindt en verbindt. Het gaat uitdrukkelijk op zoek naar verbindingen in en met de stad.

BIBLAB nodigt Waregemnaars met creatieve ideeën en praktijken uit om in 2018 samen aan de slag te gaan. Elke Waregemnaar met een goed idee komt in aanmerking om zijn/haar praktijk onder te brengen in BIBLAB. Gaande van een coworkspace tot repetitieruimte, een pop-up koffiebar tot concertlocatie, van een evenementenplek tot nadenkruimte,… Alles kan, als het maar creatief is.