Paard en ruiter: infrastructuur in Waregem

De Gaverbeekhippodroom

De Gaverbeekhippodroom, die in het jaar 1858 voor het eerst in gebruik werd genomen, is door de jaren heen grondig van uitzicht veranderd.

De Gaverbeekhippodroom is nu 17 ha groot en ligt met hoofdingang aan de Holstraat op een steenworp van het centrum van Waregem.
Het terrein is uitgegroeid tot een polyvalent paardensportterrein, dat aldus heeft bijgedragen tot de ontwikkeling van de diverse disciplines in Waregem.
Ook heel wat andere sporten krijgen de gelegenheid gebruik te maken van de Gaverbeekhippodroom.
Door de aanwezigheid van een hippodroom en een ruitersportcentrum is Waregem bekend als de bakermat van de paardensport in ons land. Elk weekend, van begin mei tot september, worden hier drafrennen georganiseerd.

Sport Vlaanderen - centrum Waregem "De Gaverbeek"

Het Bloso sportcentrum in de Veldloopstraat sluit aan op de hippodroom en beiden lopen in elkaar over. Het centrum beschikt over twee overdekte rijbanen, een opleidingscentrum voor Eventing, een paddock, een openluchtpiste met vaste hindernissen, stallingen voor 200 paarden, weiden en een volledige verblijfsaccommodatie voor 80 personen. Daarnaast worden er tal van sportkampen en cursussen georganiseerd en staan de poorten eveneens open voor vrije beoefenaars van de ruitersport.