Sporthulde: Verdienstelijke sporters 2022

Gepubliceerd op Vrijdag 14 oktober 2022
05 februari 2023

Kandidaturen verkiezing verdienstelijke sporters 2022

Naar jaarlijkse gewoonte huldigt de sportraad de verdienstelijke sporters van het afgelopen jaar/seizoen. De huldiging vindt plaats op zondag 5 februari om 10.00u. in de Schakelbox in Waregem.

Tijd om atleten en atletes, die dit jaar verdienstelijk hebben gepresteerd, voor te dragen.

Volgende onderscheidingen kunnen worden  toegekend:

a) Sportjongere - meisje of jongen - van het jaar bij de competitiesporten

Deze onderscheiding wordt toegekend aan een meisje of jongen met uitzonderlijke prestaties op competitief vlak tijdens het voorbije seizoen (jaar). De kandidaten moeten jonger dan 20 jaar zijn op datum van 31 december van het lopende jaar en hun hoofdverblijfplaats hebben in Waregem.
 

b) Sportjongerenploeg van het jaar bij de competitiesporten

Deze onderscheiding wordt toegekend aan een jongerenploeg (jongens of meisjes) met uitzonderlijke prestaties op competitief vlak tijdens het voorbije seizoen (jaar). De ploegleden moeten jonger dan 20 jaar zijn op datum van 31 december van het lopend jaar.
 

c) Sportfiguur - vrouw of man - van het jaar bij de competitiesporten

Deze onderscheiding wordt toegekend aan een vrouw of man met uitzonderlijke prestaties op competitief vlak tijdens het voorbije seizoen (jaar). De kandidaten hebben hun hoofdverblijfplaats in Waregem.
 

d) Sportploeg of -club van het jaar bij de competitiesporten

Deze onderscheiding wordt toegekend aan een ploeg of club met uitzonderlijke prestaties op competitief vlak tijdens het voorbije seizoen (jaar).
 

e) Sportfiguur, -ploeg of -club van het jaar bij de recreatiesporten

Deze onderscheiding wordt toegekend aan een persoon, ploeg of club die zich uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt voor de uitbouw van de recreatiesport in Waregem. De individuele kandidaten hebben hun hoofdverblijfplaats in Waregem.
 

f) Laureaat van de Sportverdienste

Deze onderscheiding wordt toegekend aan een persoon met langdurige verdienste in het geheel van het Waregemse sportgebeuren. Dat hoeft niet noodzakelijk een nog actieve sporter te zijn.
 

g) Clubfiguur

Deze onderscheiding wordt toegekend aan een nog actief clublid die binnen een vereniging als een voorbeeld van fairplay en clubliefde kan aanzien worden. Dit clublid moet minstens tien jaar lid zijn van de club.
 

h) Sportfiguur of -ploeg van het jaar bij de sporters met een handicap

Deze onderscheiding wordt toegekend aan een persoon of ploeg met een handicap met uitzonderlijke prestaties tijdens het voorbije seizoen (jaar). De individuele kandidaten hebben hun hoofdverblijfplaats in Waregem.

De hoofdonderscheidingen ‘Laureaat van de Sportverdienste’ en ‘Clubfiguur’ kunnen slechts eenmaal aan dezelfde persoon toegekend worden. Er kan wel aanspraak gemaakt worden op een andere onderscheiding dan deze die al bekomen werd.

Specificatie der Nominaties
Clubs of leden van clubs die op een ereplaats eindigden bij verkiezing van de acht hoofdonderscheidingen.

Specificatie der Eervolle Vermeldingen
Om in aanmerking te komen voor een Eervolle Vermelding hebben de individuele kandidaten hun hoofdverblijfplaats in Waregem.

a) Competitiesport
Deze eervolle vermelding wordt toegekend aan een persoon, ploeg of club die op internationale, nationale of provinciale kampioenschappen een podiumplaats heeft behaald.

b) Recreatiesport
Deze eervolle vermelding wordt toegekend aan een persoon, ploeg of club die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de uitbouw van de recreatiesport in Waregem gedurende het voorbije seizoen (jaar). Er kunnen slechts twee kandidaten per club worden voorgedragen.

De kandidaturen moeten tegen 5 december 2022 binnen zijn om in aanmerking te komen. Alle kandidaturen dienen wel weerhouden te worden door de Raad van Bestuur.

Kandidaturen kunnen online ingediend worden via dit formulier.