Dag van de Buren

Gepubliceerd op Vrijdag 09 februari 2024
24 mei 202402 juni 2024

De Europese Dag van de Buren, dit jaar op 31 mei, wordt ook in Waregem steeds in tientallen buurten gevierd: gewoon op straat of met een lekkere barbecue. Als feestende buurt kan je met een feestcheque van de stad bovendien rekenen op een financieel duwtje in de rug. Ook dit jaar gaan we op zoek naar de Buur(t) van het Jaar.

dag van de burren

Feest er op los met je buren

Wil jij deelnemen aan Dag van de Buren en beloond worden met een gratis promopakket? Plan dan een bijeenkomst met je buren, ergens tussen 24 mei en 2 juni.
In het promopakket kan je rekenen op affiches om je buren uit te nodigen, feestvlaggen, vuilniszakken, krijt voor de kinderen... Alles zit netjes verpakt in herbruikbare tassen, zodat je duurzaam kan feesten! 

Schrijf je hier in

Ben je van plan om ook muziek te draaien, wil je een straat laten afsluiten of ontleen je graag feestmateriaal (nadar, podia...)? Vul dan zeker ook jouw activiteitenfiche in.
Dat kan hier

 

dag van de buren

Feestcheque

Als je een feestje bouwt met de buren, kom je in aanmerking voor een feestcheque van 150 euro (zes Waregembonnen van 25 euro). Let op: een feestcheque aanvragen kan slechts één keer per jaar.  Als je dus een feestcheque aanvraagt voor Dag van de Buren, kom je niet meer in aanmerking voor een feestcheque voor een eventueel ander buurtfeest in datzelfde jaar.

Vraag de feestcheque aan

Frieda De Vos werd Buur van het Jaar

Buur van het Jaar

Ken jij een gouden buur die de buurt vaak op feestelijke wijze samenbrengt, die de sociale cohesie op elke mogelijke manier versterkt, die een gezellig onderonsje nooit zal afslaan? Dan kan je die persoon nomineren. 
De stad zal de Buur van het Jaar ferm in de bloemetjes zetten. 

Nomineer jouw Buur van het Jaar

In 2023 kwam Koen Callens uit de Wallegracht uit tientallen inzendingen als winnaar uit de bus. Koen werd gelauwerd door zijn buren omdat hij zich al 20 jaar onvoorwaardelijk inzet om de buurt samen te houden, onder meer met de organisatie van Dag van de Buren. Koen pronkte met een welverdiend boeket en een gepersonaliseerde kampeerstoel.

In 2024 trok Frieda De Vos uit Residentie Regenboog op het Gemeenteplein aan het langste eind. Frieda werd gelauwerd omdat ze de residentie kraaknet houdt en met haar hart van goud altijd klaarstaat voor iedereen, in goede en kwade dagen. Zij werd uiteraard in de bloemetjes gezet met een mooi boeket en een heuse Buur van het Jaar-strandstoel.

dag van de buren