Pensioen

Rustpensioen  Overlevingspensioen

Zelf al even bekijken

  Zelf my pension consulteren en je pensioen aanvragen 

Pensioenpunt in het Welzijnshuis

  • Voor werknemerspensioen is het pensioenpunt iedere tweede en vierde dinsdag van de maand open van 9.00u. – 11.30u.
  • Voor het pensioen voor zelfstandigen is het pensioenpunt iedere vierde dinsdag van de maand open van 9.00u. – 11.30u.

NIEUW: het pensioenpunt is enkel op afspraak om te vermijden dat je moet wachten.  Dit laat de expert ook toe om jouw dossier eventueel voor te bereiden.

Hoe moet je een afspraak maken?

 Bel naar de gratis Pensioenlijn 1765.  De medewerker van de Pensioendienst zal eerst vragen waarom je een afspraak wilt.  De medewerker bekijkt dan of hij jou telefonisch verder kan helpen.  Als er een afspraak nodig is, zal de medewerker een afspraak vastleggen volgens beschikbaarheid.

Pensioen in zicht - je budget onder de loep

We krijgen de laatste jaren het signaal dat steeds meer ouderen zich aanmelden bij de budget- en schuldhulpverlening van OCMW en CAW.  De pensioenleeftijd is voor iedereen een moment waarop veel verandert: naast een nieuwe dagbesteding ziet je leven er ook financieel vaak anders uit. Door vooraf stil te staan bij de gevolgen van een pensioen, kunnen heel wat financiële zorgen vermeden worden.

Met een nieuwe brochure willen we mensen die hun pensioen naderen preventief informeren over de impact van pensioen op hun financiële situatie en hoe ze zich hierop kunnen voorbereiden.  Download hier de brochure.

Militieattest

Heb je een bewijs nodig van je legerdienst? Klik dan hier.

Buitenlands pensioen 

Personen die in het buitenland gewerkt hebben, kunnen hiervoor een pensioen krijgen.

Meer info via deze link